Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A mentelmi bizottság kiadná Lázár Jánost

Lázár János országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a mentelmi bizottság, a parlament jövő hétfőn dönt. A vásárhelyi politikus ellen a Keviép Kft. igazgatója indított magánvádas eljárást, rágalmazás címén. A szegedi városi bíróságon lévő ügy kiindulópontja a Vásárhelyi Riportban megjelent Lázár-nyilatkozat.
Még tavaly augusztusban jelent meg a Vásárhelyi Riport című társasági magazinban Lázár János polgármester nyilatkozata az uszoda kivitelezőjéről. A Keviép Kft. ügyvezető igazgatója, Miklóssy Ferenc erre válaszul magánvádas eljárást kezdeményezett, rágalmazás címén Lázár ellen. A vásárhelyi városi bíróság bírái mind elfogultságot jelentettek, ezért az ügy idővel a szegedi városi bírósághoz került.

Az országgyűlés mentelmi bizottságának tegnap arról kellett döntenie, javasolja-e az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Mert csak ezután lehet elkezdeni az ügy érdemi tárgyalását. A bizottság – mint Géczi József Alajos lapunk kérdésére elmondta – hat igen és négy tartózkodás mellett úgy foglalt állást, hogy javasolja a mentelmi jog felfüggesztését, mégpedig azért, mert Lázár azt a bizonyos nyilatkozatot nem országgyűlési képviselőként, hanem polgármesterként tette.
A bizottság javaslatáról hétfőn tárgyal a parlament. Ha a jelenlévők kétharmada igennel szavaz, a képviselő mentelmi jog nélkül áll a bíróság elé.

Lázár János lapunk érdeklődésére közölte: az országgyűlés hétfői döntéséig nem szeretné kommentálni az ügyet.

Megkérdeztük Miklóssy Ferencet is, aki azt mondta, nem olyan nagy öröm az neki, hogy talán hamarosan pereskedhet Lázár Jánossal.
– Lázár úr valótlanságokat állított rólam abban az újságban, azt mondta, mutyizni akartam, szerinte én azt mondtam, amikor tárgyaltunk, hogy a zsebemben van a vásárhelyi ellenzék, meg hogy majd a fideszes kapcsolataim segítségével fogok hatni rá – mondta Miklóssy. – Mindez természetesen nem igaz. A cégnél megvitattuk az ügyet, és úgy határoztunk, hogy pert indítunk. Ennyi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz hivatásos katonát várnak Vásárhelyre

Jelentősen emelkedik a vásárhelyi laktanyában szolgálók létszáma márciustól. A helyőrség valamivel… Tovább olvasom