Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

A mindszenti polgármester nem mond le tisztségéről

Három hónapon belül a megyei bíróságnál kezdeményezi Zsótér István polgármesteri tisztségének megszüntetését a mindszenti képviselő-testület.
Három hónapon belül a megyei bíróságnál kezdeményezi Zsótér István polgármesteri tisztségének megszüntetését a mindszenti képviselő-testület. Mint arról lapunk pénteki számában beszámoltunk, Szabó József alpolgármester javaslatát név szerinti szavazáson egyhangúlag támogatta a testület, amely leginkább azt nehezményezi, hogy Zsótér István ellenszegül a grémium határozatainak.

A polgármester szerint a képviselő-testület megpróbálja felülírni ezzel a választási eredményeket, s megpróbálják elvonni városvezetői hatáskörét.
– Engem nem a testület választott polgármesternek, hanem közvetlenül a lakosság, s a képviselők ezt nem veszik tudomásul – fogalmazott. Zsótér úgy véli, ellehetetlenítésének célja az, hogy ne tudjon élni városvezetői jogaival. Hangsúlyozta: nem mond le tisztségéről, viszont szívesen partner abban, hogy a testület oszlassa fel magát, s írjanak ki időközi választást.


Levizsgázott a mindszenti jegyző

Eredményes jegyzői szakvizsgát tett Hevesi Tamás. Mindszent idén március 9-én megválasztott jegyzője a munkaköre betöltéséhez elengedhetetlenül szükséges közigazgatási szakvizsga választható részét már korábban letette, a kötelező részét pedig csütörtökön teljesítette. Az erről szóló hivatalos oklevelet részére azonnal ki is állították. Így okafogyottá vált az az előterjesztése, melyben haladékot kért a helyi testülettől a vizsga teljesítésére. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön intézik a dokumentumok cseréjét a Rapcsák utcaiaknak

Térítésmentesen vezetik át a vásárhelyi okmányirodán a Rapcsák András utcán élők dokumentumaiban a… Tovább olvasom