Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

A molinóügy újabb fejezete Vásárhelyen

Megtéveszthették a választókat a Vásárhelyen kihelyezett szalagtranszparensek, állapította meg a megyei területi választási bizottság. A helyi szocialisták fordultak hozzájuk, mondván: impresszum hiányában – a Hófibk azóta pótolta azokat – a plakátok azt a látszatot keltették, hogy a párt helyezte ki a hirdetéseket.
Helyt adott a megyei területi választási bizottság a vásárhelyi szocialisták kifogásának a molinóüggyel kapcsolatban. Bacsa Pál, az MSZP helyi elnöke azért fordult a bizottsághoz, mert a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, valamint Kóka János gazdasági miniszter fotóival és idézeteivel ellátott szalagtranszparensek szerintük megtéveszthették a választókat. A molinókról ugyanis egy darabig hiányzott az impresszum, ezért azt a látszatott keltették, hogy a szocialisták helyezték ki a városban azokat, pedig a pártnak nincs köze hozzájuk – mondta el Bacsa.

A kifogást egyébként a helyi választási bizottság is vizsgálta. Ám miután a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodája az ismeretlen tettes ellen indult eljárást megszüntette, visszavonta azon határozatát, hogy az ügy az országos választási bizottságra tartozik.

Időközben egyébként a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre (Hófibk) vállalta magára a szalagtranszparensek kihelyezését, s a molinókra is kikerült az impresszum. A vásárhelyi szocialisták azonban nem értettek egyet a helyi választási bizottság döntésével, s a területi szervezethez fordultak. A bizottság megállapította egyebek mellett, hogy a helyi bizottság helytelenül járt el akkor, amikor érdemi vizsgálat nélkül elutasította a kifogást, ugyanis a transzparensek megtéveszthették a választópolgárokat, így az azokat kihelyezők megsértették a választási törvényt. A területi választási bizottság meghallgatta Vásárhely jegyzőjét, Korsós Ágnest, aki – mint ahogy korábban lapunknak is tette – ismételten megerősítette: a transzparensek kihelyezéséhez szükséges építési engedélyt nem a fiatalok baráti köre kérte. Miután azonban a kérelmező nem akarja felfedni kilétét, ezért nem közölte, kinek adták ki az engedélyt.

Bacsa Pál az eljárás és a döntés kapcsán annyit mondott: továbbra is azt szeretnék elérni, hogy derüljön ki végre, ki áll a plakátok mögött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bállal emlékeztek a száz évvel ezelőtti bálra

Száz évvel ezelőtt rendezte első bálját a Fekete Sasban a vásárhelyi gazdák 1879-ben alakult… Tovább olvasom