Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

A nagy esőt is kibírnák a felújított árkok - olyan belvíz már nem lesz Székkutason, mint az évtized elején

Mintegy három kilométeres szakaszon megújult a település belterületi vízelvezető rendszere. A végéhez közelít a 220 milliós beruházás.
– A 2010-es évek elején nagy belvíz volt Székkutason. A település árkai nem tudták elvezetni a vizet. Az önkormányzat akkor mérette fel, milyen beavatkozásokra lenne szükség – mondta Szél István, Székkutas polgármestere, a szerdán délután megtartott lakossági fórumon.

Öt éve készült el a belterületi vízelvezető rendszer rehabilitációjának első üteme. A település orosházi oldalán 80 millió forintból mélyítették, tisztították ki az árkokat, illetve végezték el a szükséges korrekciókat. Most egy másik pályázaton 220 millió forintot nyert az önkormányzat a második ütemre, amiből mintegy három kilométer hosszan újították fel a vízelvezető rendszert.
 
A Gregus Máté utcán is elkészült a beruházás. A mély árok mellé korlátot is építettek. Fotó: Kovács Erika

– 2800 méteren betonaljat kaptak az árkok. Három szűk utcában zárt csatornát építettünk. A munkálatok már 94-95 százalékban készen vannak, emellett a füvesítés és a faültetés nagy része is megtörtént. A kivágott fákat másfélszer annyi csemetével pótoltuk, ezt a munkát tavasszal folytatjuk. A bejárók helyreállítása is folyamatban van. Figyeljük a pályázati lehetőségeket, hogy a fejlesztés 3–4. ütemét is megvalósíthassuk.


A lakossági fórumon részt vett a kivitelező képviselője és a műszaki ellenőr is. Meghallgatták a lakossági észrevételeket, kéréseket. Többen arra voltak kíváncsiak, hogy ott, ahol új árok épült, nem fagy-e el a vízvezeték. A lakosok elmondása szerint ugyanis a csőre körülbelül 10 centiméter föld került, erre építették az árok betonalját. A lakosok megnyugtató választ egyelőre nem kaptak. Szél István hangsúlyozta, ha mégis befagynak a csövek, akkor a tervezőnek, kivitelezőnek kell vállalnia a felelősséget.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futópálya kanyarog Mindszent főterén - jó időben a testnevelésórák egy részét is a parkban tartják

Futópálya kanyarog Mindszent főterén - jó időben a testnevelésórák egy részét is a parkban tartják
Mindszenten rekortán borítású futópálya épült a városközpontban. Fiatalok és idősek is kipróbálták… Tovább olvasom