Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A nagyáruházak helyett a parkolóik népszerűek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A kevesebb mint 50 ezer lakosú Vásárhelyen egy kilométeres sugarú körben öt nagyáruház is küzd a vásárlókért. Hétfőn délelőtt találtunk olyan üzletet, amelyben hatan lézengtek a polcok között.
Mint szinte minden magyar kis- és nagyvárosban, Vásárhelyen is gombamód nőnek ki a földből az újabb és újabb nagyáruházak. Az alföldi településen gyakorlatilag egymás szomszédságában öten, az Aldi, az Interspar, a Lidl, a Penny és a Tesco próbál meg minél több vevőt magához csábítani.

Tegnap délelőtti sétánkon kiderült: a nagyáruházak előtti parkolók telítettségéből nem mindig lehet arra következtetni, mennyien vannak bent az üzletben. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, mióta a belvárosban óránként száz forintot kell fizetni a parkolásért, sokan inkább a multik előtt hagyják járművüket. Elsőként a Penny Market háza táján néztünk szét. Tegnap délelőtt tíz óra előtt a parkolóban tizenegy gépkocsit és tizenöt kerékpárt számoltunk meg, az üzletben pedig összesen húsz vevőt találtunk. Mivel azonban a vásárlók egy része családostól érkezett, 13 bevásárlókocsi volt foglalt.

Téved, aki az autók számából következtet arra, mennyien vásárolnak odabenn. Fotó: Tésik Attila
Téved, aki az autók számából következtet arra, mennyien vásárolnak odabenn. Fotó: Tésik Attila

Ezt követően átmentünk a kétszáz méterre lévő Intersparhoz. Itt a parkoló ismét csalóka, mert az autók számából nem lehet lemérni, mennyien mentek a hipermarketbe, és hányan a Family Center valamelyik butikjába. A nagy forgóajtó közelében harminc autó állt. Bent az óriási alapterületű boltban viszont szinte eltűnt a tizennyolc vásárló.
A nemrég elkészült Kaszap utcai körforgalom túloldalán, vagyis az Aldinál már ennél is könnyebb dolgunk volt, mivel itt azt a három kisteherautót leszámítva, amellyel a közelben dolgozó építőmunkások érkeztek, egy kezünk elég volt a számoláshoz. A boltban pedig hat vevőt találtunk, így bőven elég volt számukra az egyetlen működő pénztár. Innen gyalogosan alig hat percre van a Lidl. Itt tegnap délelőtt negyed tizenegykor tizennyolc autó állt a parkolóban, és huszonkettő bevásárlókocsi „üzemelt" az eladótérben.


A következő és egyben utolsó állomásunk a Tesco volt. A parkoló itt sem ad biztos támpontot, mert ide is szívesen állnak azok, akiknek máshol van dolguk. Azért összeadtuk a kocsikat: hetvenen voltak. A hiperben – nem számítva a butikokat, éttermet – százhatvan vásárlót vettünk lajstromba hétfőn délelőtt.

Egyszerre a postaládában

Az öt nagyáruház szórólapja szinte egyszerre érkezik meg a vásárhelyi postaládákba többnyire hétvégenként. A vásárhelyiek mellett szegedi nagyáruházak anyaga is rendszeresen kerül az itteniek levélszekrényébe.

Olvasóink írták

 • 11. Tanyasziti 2008. augusztus 14. 20:42
  „Hát ezt kérdezem mindig!! Ilyen porfészekbe minek ennyi áruház??”
 • 10. gyarmati nő 2008. augusztus 13. 17:09
  „Három ócskapiac kellene abba a városba, meg még 10 kínai üzlet és 5 turkáló, nem multik.”
 • 9. Fegor 2008. augusztus 13. 10:42
  „ja, bocs, a kossuth "térre" gondoltam. ok. na majd meglátjuk mi lesz belőle.”
 • 8. aranka2 2008. augusztus 12. 21:22
  „Hogy miért? Egy ingerlően nagy ingatlan négy multi között, amire pompás ötödik multi építkezhetne!”
 • 7. Fegor 2008. augusztus 12. 17:25
  „aranka2 miért? én nem látom. azt viszont igen, hogy milyen jó kis interaktivitás alakult ki a hozzászólások és a délmagyar gárda között. haha szóvicc, most vettem észre! nemrég kommenteztetek arról, hogy egyik nap 3 kocsi volt az aldi előtt a másik nap már 6. lefogadom az egyik mellbimbómba, hogy ez adta az ötletet a délmagyarnak.”
 • 6. aranka2 2008. augusztus 12. 15:28
  „Ha máshonnan nem tudnánk, erről a térképről nagyon látszik, miért van a Kossuth Lázár útjában!”
 • 5. aranka2 2008. augusztus 12. 15:26
  „Mackó, az Aldit nem mi építjük, hanem az Aldi tulajdonosai. Közöm sincs hozzá, ha van rá pénzük, mint ahogyan a többi multi is saját kontójára épít és tart fenn. Ha bedől, bedől, fájjon nekik.”
 • 4. JB007 2008. augusztus 12. 12:23
  „Mondjuk ez legyen az ALDI problémája, hogy nincs vevő. A városnak max. abba lehet beleszólása, hogy hova engedi építeni.
  (a Kossuth tér még mindig kihasználatlan...)”
 • 3. mackó 2008. augusztus 12. 11:09
  „De azért építsük a következő ALDI-t nekünk vásárhelyieknek nem elég egy.”
 • 2. Kalandorok Kíméljenek 2008. augusztus 12. 09:55
  „Lehet, hogy nem a hétfő délelőtt a legalkalmasabb az állapotfelmérésre, hétvége előtt sokan vannak a boltokban.”
 • 1. baba34 2008. augusztus 12. 09:13
  „Kedves Cikkíró!

  Ezzel a cikkel egy probléma van: mégpedig az, hogy ez nem vásárhelyi jelenség hanem országos!!!!
  Ennek pedig inkább az okait kellene kutatni!
  Szegeden is tök üres minden, saját szememmel látom nap mint nap!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romák: kevesebb előítélet, nyugodtabb légkör

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi cigányoknak az országos viszonyokhoz képest jobb a helyzetük –… Tovább olvasom