Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A Népkertnél is fizetőparkoló lesz Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Megjelent a fizetőparkolót jelző tábla Vásárhelyen, a Tóalj utcán, a játszótér mellett. Bár fizetni csak szombattól kell, a tábla máris megoldott egy közlekedési problémát: sok autós eddig ide húzódott a belvárosból, mert itt eddig nem kellett fizetni. Emiatt nehezebben fértek el a közlekedő autók.
Március elsejétől fizetnie kell annak, aki a Tóalj utcán, a népkerti játszótér mellett kíván parkolni. A 47-es főút belterületi szakaszának fizetőssé tételét a vásárhelyi közgyűlés határozta el. Az indoklás szerint azok a szülők, akik a népkerti modern játszótérre hozzák a kisgyermekeit, nem tudnak parkolni, az ott álló autóktól, amelyek gazdái a belvárosi fizetőparkolás árát próbálják itt megspórolni. A döntés demokratikus: szombattól kezdve mindenkinek fizetnie kell, ha a gyerekével megy a játszótérre, ha nem.

A 47-es főút a Magyar Közút Kht. kezelésében van, a cég pedig hozzájárult a fizetőparkoló létesítéséhez. A helyzet már most változott, néhány napja ugyanis elhelyezték a játszótér melletti buszöböl végénél a fizetőparkolást jelző táblát, melyből kiderül, hogy a tarifa óránként ugyanúgy száz forint lesz, ahogy a belváros többi részén.

A tábla már kint van, de csak március elsejétől érvényes Fotó: Tésik Attila

Arrébb parkolnak

Korábban a Tóalj utca ezen részének mindkét oldalán parkoltak autók, igencsak leszűkítve a közlekedők elől az úttestet. A Szentkirályi és a Szőnyi utcák közt most is meg lehet állni, ám a várakozást már KRESZ-tábla tiltja.  
Bár a pénzt még nem szedik, s a legközelebbi parkolóóra is messze van, az autósok máris tisztelik a táblát, azaz nem nagyon állnak meg azon a hosszú szakaszon, mely a népkert, Szentkirály utcával szemközt nyíló sétányáig tart. Nekünk szerencsénk volt, egy parkoló autóssal mégis találkoztunk. A békéscsabai Nagy Fülöp azt mondta, Szegedről hazafelé autózva mindig itt áll meg, ha valami dolga van a városban, s nem vette észre a fizetőparkolást jelző táblát a megállóból kikanyarodó autóbusztól. Fellélegzett, amikor megtudta, most még nem kell itt fizetni.

Olvasóink írták

 • 16. Válaszoló 2008. február 28. 13:33
  „Ha fel kéne újítani, bezzeg főút lenne, amihez a városnak semmi köze. Bizony, Raven, ők szavazták meg...”
 • 15. Raven 2008. február 27. 09:37
  „Első kérdésem? a nem a városhoz tartozó Fő útra, hogy lehet bármilyen terhet kiróni pl parkolási díj?
  Második kérdésem mért morogtok? aki ezt kitalálja azt ti szavaztátok meg!
  Harmadik kérdésem mérnem épül parkolóház a sok beruházás mellet az is egy altarnatíva lenne?
  Negyedik kérdésem hová lessz a pénz a parkoló díjak beszedése után?”
 • 14. Petike 2008. február 26. 17:27
  „PederZoli! Azt értem, hogy a város érdeke, hogy legyen elkerülő út. De ha nem a város felelőssége, akkor mi legyen? A város már évek óta zajos attól, hogy kellene az elkerülő. Mindkét politikai oldalról hallani ezt. Szerintem amennyit tehetett az ügyben mindkét politikai erő megtette. Ha köpködik egymást, ha nem. Attól tartok, hogy ez nem a politika hibája, hanem a rendszer, a kvázi-bürokrácia hibája, hogy még nincs. Gondolom egyszer majd lesz, és az az átfutási idő normálisnak lesz mondható. Vagy nem.

  Beth! Nem elvitatva, hogy a kerékpárutak szarok, azért két gyerekkel lehet Vásárhelyen közlekedni. Én sokat szoktam. DE a kerékpárutak minősége tényleg csapnivaló.”
 • 13. pederzoli 2008. február 26. 04:11
  „Petike.valóban vannak önkormányzati kezelésben lévő utak,és amit a közútkezelő tart fent,de az elkerülő út a város érdeke. Itt most nem akarok arra kitérni,hogy "a hídon túl" úgy 1990-től van négy sáv. Mi a túró volt az,ami 12 évig tartott utána? (az agyfakasztó jelenlegi állapotot inkább hagyjuk)”
 • 12. Beth 2008. február 25. 21:45
  „Kedves belváros!
  Egy gyerekkel még oké, hogy bicikli, de kettővel már bajos lenne. Amúgy ha bicóval megyek dolgozni, és viszek valamit a kosaramban, akkor biztos, hogy az út során 5x kiugrik a kosaramból, mert olyan a minősége az kerékpárútnak az egész városban. A gyerekkel vigyázok, ha a hátam mögött van.”
 • 11. petike 2008. február 25. 20:35
  „Nem úgy van, hogy bizonyos utak a városhoz, mások pedig az államhoz tartoznak?”
 • 10. valaki 2008. február 25. 19:57
  „Orosháza tizenöt évi várt arra, hogy tavaly novemberben átadják az elkerülőút befejező szakaszát.”
 • 9. pederzoli 2008. február 25. 19:55
  „Több évtizedes adóssága a városnak a lakók felé,hogy még mindig nincs normális elkerülőút,ami rehabilitálja a belvárost. Viszont itt és most kéretik nem idekeverni a politikát,mertez a városvezetők hibája. Közeli példa,Orosháza. A Szőlő körút ami tulajdonképpen része az elkerülőnek,a ´90-es évek elején épült,tehát ott sem egyik pillanatról a másikra történtek dolgok. Gyermeteg gondolat követelődzni ez ügyben,főleg,hogy Európai Uniós forrásokat is igénybe vettek. (Békéscsabán a 44-es elkerülőnél szintúgy) Ezt csak azért írtam,hogy nyitogassam a szemeket.”
 • 8. NTK 2008. február 25. 18:23
  „Nem teljesen értem, hogy egy országos főútra hogyan lehet parkolóhelyeket létesíteni. Még akkor is, ha ez csak egy városi szakasz. Nem lehet pl. tgk-val vagy kamionnal úgy elmenni a parkoló autók mellett, hogy ne kelljen a terelővonalat átlépni. Kiváncsi lennék, hogy a parkírozó autók oldala és a terelővonal között mennyi a távolság! A másik oldalon a várakozni tilos tábla meg véleményem szerint nem ér semmit. Elég megnézni Szegeden az ilyen helyeket!”
 • 7. skorpio21 2008. február 25. 16:15
  „Most is csak lustaság és inteligencia kérdése!”
 • 6. Amati 2008. február 25. 15:06
  „Mielőtt nem volt parkolási díj, nem volt gond a Tólaj utcában, de máshol se.”
 • 5. totya66 2008. február 25. 09:59
  „Igen lehet kerékpárral is, és hogy azért ez ne legyen ilyen egyszerű csak meg kell nézni a kerékpárutak állapotát. Igyekeznek mindenkit autóba kényszeríteni hiszen az autósok igen komoly adókat fizetnek.”
 • 4. belváros 2008. február 25. 08:01
  „kerékpárral, busszal is lehet munkába járni, bár, ez kényelmetlen az autóhoz képest...”
 • 3. skorpio21 2008. február 25. 07:41
  „Előre bocsájtom,hogy én sem szeretek fizetni a parkolásért,DE:
  ami a népkertnél az utóbbi időben kialakult az már minden volt,csak nen közlekedés!!!A fizetni nem akaró autóstársaimnak tudnám ajánlani a közeli Family Center ,a LIDL,esetleg a TESCO parkolókat INGYEN,a többi közlekedőt nem akadályozva lehet használni bárkinek!
  Egyébként pedig lehet "becézgetni" a parkolásért elkért óránként 100 ft-ot,és szét lehet nézni más városokban is,hogy mennyi az egy órácskáért elkért összeg! Szerintem sokan meglepődnének!”
 • 2. Hozzászoló 2008. február 25. 07:01
  „Vizitdíj vásárhelyi módra !”
 • 1. Amati 2008. február 25. 06:25
  „Hát igen, ha egyszer ráéreznek az ízére, nem tudnak gátat szabni a mohóságnak.

  Ugye a parkolódíjat azért találták ki jobb szándékú helyeken, hogy csökkentsék a belváros zsúfoltságát a rengeteg parkoló autótól. Na vásárhelyen ugye nem beszélhetünk erről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Villeroy a szabad piacról vásárol

Hódmezővásárhely - A megye legnagyobb gázfogyasztója, a vásárhelyi Villeroy & Magyarország Zrt. már… Tovább olvasom