Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A női kézilabda bázisa lesz az új Eötvös-sportcsarnok

Hódmezővásárhely - A K' Art Építő Zrt. kulcsrakészen átadta a nettó 800 millió forintos beruházásból épült, mélygarázzsal kombinált új városi sportcsarnokot. Az augusztus elsejei műszaki átvételt követően hétfő óta zajlik a próbaüzem az impozáns épületben, amely a női kézilabda fellegvára lesz a jövőben. A hivatalos avatóünnepséget augusztus 31-én tartják.
A K' Art Építő Zrt. nyolc hónap alatt „húzta fel" kulcsrakészre az Eötvös József Székhelyintézmény és az egykori Központi Általános Iskola udvarán épült új városi sportcsarnokot. A műszaki átadást-átvételt július 22-én kezdték meg és augusztus 1-jére végeztek – tudtuk meg Nagy Csabától, a beruházásért felelős létesítményvezetőtől. A hiány- és hibalista alapján pótoltak és kijavítottak mindent: ilyen korrekcióra, finomításra minden építkezésnél sor kerül. Ezek a K-Aréna névre hallgató Eötvös-csarnoknál a burkolat fugázásával, a festéssel és takarítással kapcsolatos esztétikai hiányosságokra korlátozódtak. Hétfőtől zajlik a próbaüzem.

– A külső tereprendezési munkákkal is végeztünk – mondta Nagy Csaba –, a garázssor közelében ültettünk öt fát, kialakítva egy kis zöld szigetet. A létesítmény minden irányból megközelíthető lesz. Pillanatnyilag a szervizút munkálatai folynak, de ezt az önkormányzat már más vállalkozóval végezteti.

Az Eötvös-csarnok kulcsrakész – már belül is minden a helyén. Fotó: Tésik Attila
Az Eötvös-csarnok kulcsrakész – már belül is minden a helyén.
Fotó: Tésik Attila

A PPP-konstrukcióban megvalósult sportcsarnokot a K' Art Építő Zrt. üzemelteti – a mélygarázst nem –, de tartalommal való „megtöltéséről", programok szervezéséről az önkormányzatnak kell gondoskodnia, mely 15 éven keresztül bérli vissza a kivitelező cégtől a létesítményt.

– A sportcsarnok teljesen működőképes, minden a helyére került, a mobil lelátó is – mondta Kendi Imre, a K' Art Építő Zrt. cégvezetője –, és a közeljövőben kezdik majd belakni azok a sportágak, csapatok, melyeknek az iskolai lekötöttség mellett otthonul szolgál. Az üzemeltetést nyolcfős személyzettel látjuk el, ebből egy-egy vezető és műszaki felügyelő, két gondnok és négy takarító. A teljes, az éles üzem az ünnepélyes átadást követően, a tanévvel együtt, szeptember 1-jétől indul.

Ősztől sportosztály indul. Fotó: Tésik Attila
Ősztől sportosztály indul. Fotó: Tésik Attila

Eldőlt, hogy a város két élvonalbeli labdás együttese közül az ASA-Consolis-HNKC költözik be az Eötvös-sportcsarnokba. Jövő hét elején már első tréningjüket is megtartják új otthonukban a kézilabdás lányok, és kisvártatva sor kerül – pontos időpont még nincs – az első hivatalos edzőmérkőzésre. A Bodrogi Bau férfi kosarasai maradnak a Hódtói Sportcsarnokban, ami logikus, mert a Németh László Gimnázium – ennek a csarnoka a hódtói – a sportág utánpótlásbázisának számít; és az lehet idővel a női kézilabdásoknak az Eötvös, hiszen ősztől sportosztályi keretekben indul meg a képzés.

Elsőbbség az iskolának

A szeptember 1-jétől reggel 7-től este 8 óráig nyitva tartó új sportcsarnokot elsősorban az Eötvös József Székhelyintézmény használja majd – mondta el Ormos Ferenc részegységvezető –, délelőtt tanórák lesznek, délután 4 óráig az iskola tömegsportigényeit elégítik ki. Majd délután 6-ig a sportosztályok tartják tréningjeiket, utánuk az ASA-Consolis-HNKC felnőtt gárdája következik. A sportos kihasználtság százszázalékosra prognosztizálható.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Csavok 2008. augusztus 11. 10:05
  „Igen, hát sajnos össze-vissza írkálnak ezek a derék újságírók.
  Az előző cikkben - a címe: Befejezés előtt áll az Eötvös-sportcsarnok és "munkatársunk" írta - a következő áll: "Küzdőtere 1300 négyzetméteres, alkalmas mindenféle labdajátékra, illetve nemzetközi kosárlabda-mérkőzések rendezésére is." Ebből én arra következtetem, hogy akkor nemzetközi kézilabdára nem alkalmas.
  A hétvégén bedobott förmedvény meg mást ír, ezen igazodjon ki a szegény érdeklődő vásárhelyi polgár. Persze jól össze kell zavarni és akkor kérdezni sem merészel mivel úgy hiszi, hogy biztos ő a hülye.”
 • 20. Beth 2008. augusztus 09. 22:54
  „Ma olvastam az "Új Hódmezővásárhely" fergeteges lapban, hogy "nemzetközi kézi- és kosárlabda-mérkőzések is lebonyolíthatók. A fix és mobil lelátós nézőtéren összesen 560 ember foglalhathelyet, de ez pótszékekkel akár ezerig is növelhető, a nem sportrendezvényeken két háromezren is beférnek a csarnokba..."
  wow, ez aztán a tömeg :)
  még mindig nem értem, miért új hmvhely... a régi nem volt jó? :(”
 • 19. orbit 2008. augusztus 09. 11:34
  „" A csarnok lázárközeli körök nyerészkedésért épült."
  Na majd a 7,5 milliárdos belvárosi rehabilitációs programot lesd meg!!! Főleg a 4 csillagos szállodát a Kert Mozi helyén... Több belvárosi fejlesztést nem engedett a városvezető a jelentkező beruházónak (lásd volt Ifjúsági Ház). De majd a Lézer Hotel! Az úgy le lesz zsírozva mint a sicc... (pl.: a helyi parkolólétesítésről szóló rendelet módositása a közgyűlésen. kb. 5 perc)”
 • 18. Beth 2008. augusztus 09. 01:37
  „Ez az Csavok! Ezt a faramuci helyzetet én is kiolvastam belőle! No, de nem baj, lesz ez még így sem!”
 • 17. Csavok 2008. augusztus 08. 10:09
  „Hogyan is van ez kedves Fórumozók !
  Ez a csarnok nemzetközi KOSÁRLABDA mérkőzésekre alkalmas, de nemzetközi kézilabdára nem . Mégis a kézis lányok költöznek oda, de a meccsekre visszamennek a Hódtóiba. Ezt komolyan gondolják ??!! A hazai pálya előnye igy nullára csökken, amikor ezen a szinten már nüanszok dönthetnek egy szoros meccsen.A kosarasok a Hódtóiban edzenek és ott is meccselnek, bár az "aréna"(aréna, micsoda nagyképűség) csak kosárlabdamérkőzésekre alkalmas igazán.
  Az is érdekes, hogy a kézisek egy nap csak egyszer tudnak edzeni(délután 6-tól) az új lázár(K-art) arénában. Ismereteim szerint napi egy edzés nem elég az elsőosztályban, esetleg délelőtt majd a hódtóiban lesznek vagy máshova járnak el ???
  Ebben csak egy logika van, amit a "tanár" társunk nagyszerűen eltalált: a lázárközeli haverok bulija és rendes lenyúlás.
  Egyetlen pozitívumot látok: a kép szerint felülvilágító ablakok vannak(remélem jól tompítják a vakító napsütést) és így nappal olcsón lehet világost csinálni, ilyenek kellenenének az uszodára is.
  Békés fórumozást: Csavok”
 • 16. extanár 2008. augusztus 07. 22:53
  „a hamis "tanár" nicknek küldöm ezt a viccet a 12-es hozzászólására:
  mi a különbség a pedagógus és a pedofil között?
  - az utóbbi szereti a gyerekeket...”
 • 15. Beth_ 2008. augusztus 07. 21:55
  „Ezért kérdezte meg egy olvasó, hogy miért nem egy EHF-szintű kézilabda sportcsarnokot építettek? vagy erre nem terjedt ki a pályázat??? A képen pedig tényleg nagyon kicsi a lelátó.”
 • 14. JB007 2008. augusztus 07. 18:18
  „"...még délebbre a Somogyi utcai pályák..."
  Hopp! Itt lakom, de milyen pálya?”
 • 13. Írástudatlan. 2008. augusztus 07. 16:55
  „EXTANÁR!Köszönöm a ki oktatást.Ezt tényleg nem tudtam hogy füvön játszották régen a kézilabdát.De most már ezt is meg tudtam.De a dolog lényege nem ezen van.Ha nem hogy nagyon felesleges pénzkidobás vólt a csarnok felépítése.Ön az ORBIT-hoz csatlakozik mert vele ért egyet én meg a TANÁR hozzászollóval.A tanár hozzászolló is nagyon reálisan átlátja a dólgokat.Egyépként nem rossz márka vólta junoszt televizió.”
 • 12. tanár 2008. augusztus 07. 15:29
  „"...az iskolának épült."
  Ez propagandaduma!

  A csarnok lázárközelki körök nyerészkedésért épült.
  Ott van a főiskola felújított sportcsarnoka, sportpályája és kondi terme a közgé szomszédjában. Lejjebb ott van a Hódtói csarnok, délebbre a Józsefes csarnok, még délebbre a Somogyi utcai pályák, (Sőt egyelőre még a Kossuth csarnok is)
  Keletre újítják a stadiont,

  A gyerekeket a heti tornaóra egy részén cári parancsra úszni hordják...

  (Persze, lehet, hogy Lázár Boldizsár fog különedzésre járni. Ha az óvodában 3 fős szeparált csoportba jár, akkor miért ne járhatna szeparált sportkörbe szeparált tornacsarnokban. :((”
 • 11. extanár 2008. augusztus 07. 08:45
  „Az Eötvös-csarnok az iskolának épült. Idén indul ott egy sport osztály (kézilabda-foci). A HNKC itt csak edzhet, bajnoki mérkőzést nem érdemees ide áthozniuk, mert kicsi a lelátó!

  Írástudatlannak: a kézit először( múlt század elején) füvön, nagypályán 11 fővel játszották:
  http://www.boltonhandball.org.uk/Handball_History/handball_history.html
  Csatlakozva ORBIThoz: Te még fekete-fehér junoszty tévén nézed az Olimpiát!?
  Másrészt, nem vagyok senkinek a szócsöve, főleg az önkormányzatnak!”
 • 10. Írástudatlan. 2008. augusztus 07. 07:59
  „ORBIT! Nem értelek hogy mi ért írod azt hogy másszunk vissza a fára? Régebben is vólt első osztályú csapatunk és annak utánpótlása is.De még az NB.II.-nek is!Akkor még nagyon tórna terem sem vólt nem hogy spórtcsarnok.És még is nagyon jól működött a dolog.Ott edzettünk a népkerti betonoson és ha eleredt az eső beáltunk az őltöző elé.De vólt olyan is hogy esőben edzettünk és nem ólvadtunk el! Na jó nem egyezik a véleményünk de szerintem ebből a több millióból az olyan iskoláknak kelett vólna építeni tórna termeket ahol még nincs mert van még olyan is.Ez a meg óldás sokkal gazdaságosabb lett vólna.És ott is tudnának a tömegspórtnak hódólni nem csak aki közel van ide a belvároshoz.”
 • 9. orbit 2008. augusztus 07. 07:01
  „parasztpárizs!
  A DM balos lap...
  mackó!
  A csarnok pályázati konstukcióból épült. Másra nem költhették a pénzt...
  Normális!
  Két élvonalbeli labdás együttes: férfi kosár, női kézi. Olvass!!! Mégegyszer: egy egyesület nem csak a felnőtt csapat...
  Írástudatlan!
  Igazad van! Másszunk vissza a fára...”
 • 8. parasztpárizs 2008. augusztus 07. 00:32
  „Már megint ez a vásárhelyi fellengzés! Nagyon kis poros kisváros ez, hogy mást ne említsek, ehhez is! Csak a DM ír mindig ilyen pozitív híreket, csak nem tudom miért, talán a fideszes lázár miatt??!!”
 • 7. mackó 2008. augusztus 06. 18:55
  „Teljesen felesleges vásárhelynek ez a sportcsarnok, elég itt egy is.
  Hülyeség, lehetett volna mhely teremtésre költeni ezt a pénzt. De a pm lj. ezt nem akarja így könnyebb irányítani az embereket hiszen ő adja a segélyt.Felesleges beruházás nem lesz kihasználva azután óbégatnak, hogy veszteséges , mint a strand de azért aquázzunk”
 • 6. Normális 2008. augusztus 06. 13:22
  „Mi az, hogy " a város két élvonalbeli labdás együttese"? Normális? A mi pedig "A női kézilabda bázisa lesz" címet illeti: milyen bázis? Városi, országos, egyáltalán hány vásárhelyi lány játszik majd az ASA-Consolis-HNKC felnőtt gárdájában? Már megint ez a fellengzőség!”
 • 5. Írástudatlan. 2008. augusztus 06. 08:26
  „Hát kedves EXTANÁR! Én jó magam is kézilabdáztam igaz csak az NB:-II.-ben.De vólt még egy férfi kézicsapat is a HÓDIKÖT SE.Nemtudom hogy emlékszki e még rá? Mi a népkerti betonoson játszottunk de nagyon megfelelt.De szerintem ön nem nagyon konyít a kézilabdához hiszen azt hiszi hogy füvespályán játszák.Tudom azt is hogy az új szabályok miatt csak teremben lehet játszani de arra a célra nagyon megfelelő lett vólna a régi spórtcsarnok is! De van nekem egy érzésem hogy ön nem tudta megérteni az általam leírtak lényegét!Talán ha újra el ólvasná!Vagy csupán csak időtőltésből ír ide a fórumba? De én azt sem tartom kizártnak hogy az önkórmányzat megbízásából szőrfőzget itt! Akkor meg ugye semmi értelme önnek magyarázkodnom.De az is biztos hogy önnek nem sok köze van nem hogy a kézilabdához de még a spóthoz sem!”
 • 4. extanár 2008. augusztus 06. 08:04
  „Írástudatlan! nomen est omen!
  Régen volt a kézilabda gyepen játszott játék!”
 • 3. Írástudatlan. 2008. augusztus 06. 07:50
  „A diák tömegspórt kedvéért nagyon kár vólt felépíteni ezt a spórtcsarnokot.Hiszen a tömegspórt nincs feltétlenül spórtcsarnokhoz kötve!Mi annak idején amikor még iskolás vóltam kifutottunk a stadionba és ott fociztunk, atlétizáltunk,stb.Nem is vólt még tórna terem sem nem hogy spórtcsarnok!És még is nagyon szuperul éreztük magunkat.Ez csak egy hívatkozási alap lenne de eléggé szegényes!A női kézisek sem lesznek bajnokok hogy ebben az új spórtcsarnokban fognak majd játszani.A közép mezőnyhöz meg nagyon elegendő lett vólna a régi is!Egyépként nagyon sok első osztályú női kézilabda csapatnak csak tórna terem jellegű játék tere van. És még is az élmezőnyben szerepelnek.Nem a női kéziseket akarom bántani félre értés ne essék mert tényleg le a kalappal előttük!Csak arra szeretnék útalni hogy nagyon kár vólt elherdálni a sok milliót értelmetlenül!Inkább ezeket a milliókat szét kelett vólna osztani a szak osztályok között.És nem kellene a pollósainknak fenntartani az uszodát!De hát itt már megint csak a Lázár féle diktatúra diadalmaskodott!És ki tudja még hogy mi minden sok hülyeségre fogja még elherdálni büntetlenül a városunk pénzét!!!!”
 • 2. extanár 2008. augusztus 06. 07:33
  „elszabták az uszodát, persze!? a hülyeség nem akadály! 82 az IQ-d?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat órát vártak a párizsi buszra

Hódmezővásárhely - Hétfő éjjel helyett csak kedd délután négy órakor indult útnak az a negyvenkét vásárhelyi, aki befizetett a hatnapos párizsi útra. Az utasok ekkor már a negyedik időpontot kapták az utazást szervező Hód Panziótól. Tovább olvasom