Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

A nyikorgó zsanér problematikája a susáni rendelőnél

Nagyon sok fórumot megkeresett már panaszával a vásárhelyi Tornyai és Nyúl utca sarkán álló épület két tulajdonosa: Kasza Bálint és unokatestvére, Hodai Zoltánné. Azt akarják elérni, hogy zárjon be a szomszédos épületben működő orvosi rendelő, mert az oda érkező betegek zavarják őket. Az önkormányzat igyekszik megoldást találni problémájukra.
Hódmezővásárhelyen az autók szorosan a fal mellett állnak a Nyúl utca szűk elején. Fotó: Karnok Csaba
Nem tudják „rendeltetésszerűen használni" otthonukat, s szerintük abban élni sem lehet a szomszédos orvosi rendelőhöz érkező betegek zaja miatt – körülbelül ez az, amiben teljesen egyetért Kasza Bálint és unokatestvére, Hodai Zoltánné. Mindketten a vásárhelyi Tornyai utca 9. szám alatti családi házban élnek. Az épület fekvése az oka mindennek, az ugyanis a Tornyai és a Nyúl utca sarkán áll, átellenben Susán egyetlen orvosi rendelőjével. A panaszosok egymás szavába vágva mesélik: a rendelőintézetbe érkező autók a szűk helyen a Nyúl utca felőli ablakuk alatt állnak meg. Illetve elállják házuk hátsó kapuját, de még a hamutartók tartalmát is oda szórják eléjük. Az így parkoló kocsik közül rengeteget le is fényképeztek, s a képeket albumba is rendezik – bizonyítéknak.

Elmondták, a rendelő ajtaja olyan erősen nyikorgott, hogy attól sem lehetett pihenni. Három és fél évig tűrték a szörnyű hangot, mielőtt az önkormányzathoz fordultak volna.

– Végképp elfogyott a türelmünk. Miután többször hiába kértük Nagy István doktort, a rendelő egyik bérlőjét, hogy zsíroztassa meg a zsanért, bementünk a városházára. Többször is jártunk az aljegyzőnél, mire orvosolták a panaszunkat: egy hete nem nyikorog az ajtó – újságolta Kasza Bálint.

Hodainé pedig a rendőrségen tett panaszt a parkoló kocsik miatt, ám miután konkrét időpontot nem jelölt meg, s tanúskodni sem akart, nem indult az ügyben semmiféle eljárás. A panaszosok már szinte az összes szomszéddal haragos viszonyban állnak emiatt.

– Magam intézkedtem a nyikorgó zsanér megolajozásáról – mondta érdeklődésünkre Végh Ibolya a város aljegyzője. Hozzátette: a parkolással kapcsolatos panasszal pedig a szeptemberi közgyűlés előtt foglalkozik majd annak közlekedési bizottsága.

Kasza Bálint néhány napja írásban kérte ugyanis a műszaki irodától, hogy tegyék ki a Nyúl utca elejére a Megállni tilos! táblát, illetve létesítsenek műszaki akadályt a hátsó kapuja elé, hogy ott senki se parkolhasson.

Az év végéig várja az orvosok ajánlatait az önkormányzat, mely privatizálni kívánja a rendelőket, így a Tornyai utcait is – tudtuk meg Kun Andreától. A városháza jogi csoportjának vezetője hozzátette: a rendelők sorsát a város csak ezt követően kívánja rendezni.


Susáni adottságok

Susán girbegurba utcái azért ilyenek, mert igazodtak a városrészt egykoron szegélyező, esetenként azt átszelő természetes vízlefolyásokhoz. A városrész főútját, a Klauzál utcát éppen a Tornyai, és folytatása, a szintén kanyargós Kistöltés utca kapcsolja Újvároshoz. A két utca igencsak szűk, s a rendelő oldalán éppen ezért tábla tiltja a várakozást. A Tornyaiból induló Nyúl utcán áll meg mindenki, aki autóval érkezik a meglehetősen elavult műszaki állapotú régi épülethez, azaz az orvosi rendelőhöz. A Nyúl utca pedig – éppen a rendelő mellett – meglehetősen szűk, de a megállást ott tábla nem tiltja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz éve nyílt meg a mágocsoldali iskola

Száz esztendővel ezelőtt kezdte meg működését egy bérelt tanyában a mágocsoldali iskola. Az… Tovább olvasom