Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

A panaszok ellenére marad az új menetrend

„Úgy ítéljük meg, hogy a 2013. január 1-jével bevezetett új menetrend alapján közlekedő járatokat az utazóközönség nagy többsége panaszmentesen veszi igénybe" - mondta Káity Károly.
A Tisza Volán Zrt. a közelmúltban kérelmet írt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési szolgáltatások főosztályára, mert „a Szeged–Hódmezővásárhely viszonylaton 2013. január 1-jétől bevezetett új ütemes menetrenddel kapcsolatban társaságunkhoz jelentős lakossági panasz érkezett" – fogalmazott Szeri István igazgató és Káity Károly forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató. Emiatt az új menetrend felülvizsgálatát kérték, valamint javasolták a korábbi, bevált, az utasok által megszokott menetrend visszaállítását.

Sajnos hiába – tudtuk meg Káity Károlytól, aki elmondta: a válaszban arra is hivatkozott a minisztérium illetékese, hogy a december 13-i, a bevezetendő menetrendről szóló egyeztetésen a szolgáltatónak, vagyis a Tisza Volán Zrt.-nek minden módosítási javaslatát elfogadták. Azóta folyamatosan tesztelték, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is. Megállapították: minden járat megfelelő, előre kiszámítható, könnyen megjegyezhető menetrend, időpontok szerint közlekedik.

A válasz arra is kitért – közölte a forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató –, hogy a Hódmezővásárhelyről Szegedre járó autóbuszok menetideje nem változott, viszont elismeri, hogy a két város közötti gyorsjáratokon utazókat hátrányosan érinti, hogy a megszokottal ellentétben a kocsik betérnek az autóbusz-pályaudvarokra. Korábban az ezek közelében található helyi megállókat vonták be az útvonalba, amelyek például Vásárhelyen nem messze, 50–300 méterre fekszenek az újaktól. Megállapítják, a reggeli és késő esti utaspanaszok orvoslására, a munkakezdéshez és -végzéshez jobban igazodó indulási és érkezési időpontokkal kisebb menetrend-módosítás szükséges, erre javaslatot a közeljövőben tesznek a szakminisztérium illetékesei.

„Úgy ítéljük meg, hogy a 2013. január 1-jével bevezetett új menetrend alapján közlekedő járatokat az utazóközönség nagy többsége panaszmentesen veszi igénybe" – idézett a válaszból Káity, amely még azt is közli, hogy a járatok gyakorlatilag zsúfoltságmentesen biztosítják az eljutást a célvárosokba. Vagyis a rengeteg panasz dacára az eredeti, a korábbi menetrend visszaállítása nem indokolt a minisztérium szerint.

Olvasóink írták

 • 16. Én2 2013. február 11. 11:52
  „Ők kocsival járnak, nekik mindegy az emberek meg kínlódjanak ahogy tudnak.Szavazzatok rájuk.”
 • 15. Hód 2013. február 11. 09:54
  „p71, teljesen igazad van, két buszon álló ember 2010-ben meg is halt az algyői buszbalesetben, mert nem tudtak leülni a buszon, így nem élhették túl a frontálisan beléjük csapódó autó által okozott balesetet. Ráadásul szeri nem szégyellte azt hazudni, hogy az "elhunyt utasok nagy valószínűséggel leszálláshoz készülődve álltak a buszon".... Az algyői hídnál....
  Remélhetőleg rövidesen megtörténik a volán cégek összevonása, és végre kompetens vezetés irányíthatja a csongrád megyei buszközlekedést is!”
 • 14. p71 2013. február 10. 06:06
  „Az autóbusznál is meg van határozva hány ülő-és állóhely van a járművön...Sokkal zsúfoltabbak a buszok,a megengedettnél sokkal több utas van felzsúfolódva.Bele lehet gondolni mi történik egy balasetnél.....Én nem járok busszal,a ti vagy a gyerekeitek életetével játszanak,ebbe gondoljatok bele....”
 • 13. gthomek 2013. február 09. 13:03
  „"Külföldet nézzétek::két jegy Londonba 50 km-ről busszal 14 Ł/fő"
  Aha ... ott mennyi is az órabér ? ;)”
 • 12. Pengemester 2013. február 09. 07:42
  „Na álljon meg a nászmenet...úgy tesznek, mintha csak Hmv.hely és Szeged alkotná Csongrád megyét...”
 • 11. történész 2013. február 07. 20:30
  „Külföldet nézzétek::két jegy Londonba 50 km-ről busszal 14 Ł/fő::és el kell indulnom a 8 kor induló gépre 04-kor mert csak ennyi busz megy.Valamikor otthon Vásárhelyen a volt vágóhídtól -Susán-4,45-kor indult egy ráncos...ha azt lekéstem akkor futás mert másik egy óra múlva jött..
  Bele kell gondolni és meg kell nézni pl.a makói buszokat amelyek nem csúcsidőben kerülgetik a deszki buszt mind a kettő félig van jó esetben..ez is az adóból megy ám..reggel jön be a két szőregi arra amerről jön még a térvári,kübeki,tiszaszigeti és nem csúcs időben konganak az ürességtől...”
 • 10. Csihiró 2013. február 07. 18:37
  „Igen, remekül működik, főleg, ha nem felejtkezik meg a sofőr vagy 30 ember hazaszállításáról az Indóház térről. Kedden sikerült az este 19:33-as járat helyett az egy órával később indulóval hazajutnom, mert a másik sofőr elmondása szerint a kollégája nem tudta, hogy ki kell jönnie. Több szempontból is kellemetlen volt az eset, egyrészt a tizenkét órás műszakot letéve elég fárasztó volt még egy órát ott ácsorogni, másrészt dühítő, hogy a 20.30-as járat már 19:20-kor bejött és ott állt üresen, harmadrészt eme busz sofőrje telefonon azt az infót kapta, hogy mindjárt jön egy másik busz, ami nem jött, így ő nyerte meg azt a 30 dühös fáradt embert. Lassan második hónapja gyűrjük ezt az új menetrendet, de még mindig nem működik flottul. Az meg milyen kifogás, hogy azért nem viszi ki az utast a vásárhelyi vasútállomásra, mert tíz éve nem járt itt és fél, hogy nem talál vissza a buszpályaudvarra, de különben is egy emberért minek...”
 • 9. xenopus 2013. február 07. 16:36
  „Ezek mindent elcsesznek??”
 • 8. Bakker18 2013. február 07. 16:11
  „A helyi járatokkal is nagyot fordult a világ,hála neves képviselőnknek,különösen a töltésen kívülieknek hétvégén és ünnep napokon,és este 8-óra után ha valakinek szegeden van dolga az kösse fel a fehérneműjét rendesen::))Íróasztal mellől végül is mit is várhatna az ember ?..Hajrá Szeged én így szeretlek!!!!!!!”
 • 7. klj-54 2013. február 07. 12:35
  „Akár 1978 októberében!”
 • 6. zsuzsmo 2013. február 07. 12:27
  „Azért kíváncsi lennék, ezt hogyan is tesztelték. :)”
 • 5. queenmargareth1 2013. február 07. 11:32
  „:) A FŐVÁROSBÓL:))))))))))))))))”
 • 4. vip007 2013. február 07. 10:51
  „Szép! Pestről megállapították, hogy minden szép, minden jó, minden nagyon tökéletes a szeged-vásárhely vonalon. Éljen a központosítás!”
 • 3. tobaccoroad 2013. február 07. 09:51
  „Se Szeri se száma jobbnál jobb ötleteknek....”
 • 2. Casablanca 2013. február 07. 07:51
  „Pénz nélkül, jármű nélkül, bliccelők tömegével nehéz lehet jó közlekedést nyújtani...”
 • 1. Lillencs 2013. február 07. 07:39
  „Amióta ez az új menetrend van, utálok átjárni Szegedre, pedig 10 évig nem volt vele problémám. A Mars téren is átvariálták a megállókat és még mindig előfordul, hogy rossz helyre áll be a busz, múlt héten ezért majdnem lekéstem az utolsó járatot, pedig 10 perccel hamarabb ott voltam... Az meg, hogy nem változott a menetidő, butaság, amikor a gyorsjárat 5 percet áll a Marson, aztán 2-t a vhelyi buszpályaudvaron, mindezt teljesen feleslegesen és még a busznak be is kell mennie, aztán ki is kell jönnie az állomásokról, ami forgalomban nem kis macera. A pénteken és szombaton Szeged-Vhely közt közlekedő 23:30-as busz pedig nagyon hiányzik. A minisztérium meg járjon busszal...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt az Önkéntes Pont Hódmezővásárhelyen

Február 1-jén újra megnyílt az önkéntes tevékenységet népszerűsítő és szervező Önkéntes Pont Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom