Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

A parkerdő még várhat

Egyelőre pályázati forrást keres a vásárhelyi önkormányzat a Kása erdő rehabilitációjához. A mintegy 80 hektáros terület jövőbeni sorsával kapcsolatban egy évvel ezelőtt Szeli Ferenc szocialista képviselő vetette fel: jó lenne, ha a nevéhez hűen, parkerdőként fogadná a pihenni vágyókat.
Egyelőre pályázati forrást keres a vásárhelyi önkormányzat a Kása erdő rehabilitációjához. A mintegy 80 hektáros terület jövőbeni sorsával kapcsolatban egy évvel ezelőtt Szeli Ferenc szocialista képviselő vetette fel: jó lenne, ha a nevéhez hűen, parkerdőként fogadná a pihenni vágyókat. Szerinte olyan kerékpárutat kellene építeni, amely, összeköti a Kertvárost és Kishomokot.

A téma a legutóbbi közgyűlésen ismét felvetődött. Szabó Dániel, a Hódmezővásárhely Városért Alapítvány elnöke közölte: együttműködnének a parkerdő rendezésében az önkormányzattal. Az elképzelések szerint ugyanis a Kása erdőben a természetes környezethez illő vendéglátóegységet lehetne kialakítani, de itt találhatna otthonra a nyári színkör is. Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetőjétől megtudtuk: a város nem tett le a parkerdő megszépítéséről, ám ehhez támogatás kellene, s eddig még nem írtak ki erre megfelelő pályázatot. Idén azonban változhat a helyzet, akkor a kerékpárút kérdése is napirendre kerülhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írásszakértő és grafológus lett a BV-tisztből

Írásszakértői munkája közben még egyszer sem tévedett a vásárhelyi Maczelka László, aki azután… Tovább olvasom