Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

A piactérre szorult a Magyar Gárda Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Kossuth téren szerette volna vasárnap délután megtartani bemutatkozó fórumát a Magyar Gárda, ám kiderült, hogy a tér már foglalt, ott katona-zenekari fesztivál lesz. A gárda ezután kiszemelte magának a Szent István teret, itt azonban egészségnapot rendez az önkormányzat és a kórház. A gárda a piactérre szorult.
A vásárhelyi Kossuth téren szerette volna vasárnap délután megtartani bemutatkozó fórumát a Magyar Gárda, ám kiderült, hogy a tér már foglalt, ott katona-zenekari fesztivál lesz. A gárda ezután kiszemelte magának a Szent István teret, itt azonban egészségnapot rendez az önkormányzat és a kórház. A gárda a piactérre szorult. A Fidesz kéri a vásárhelyieket, ne menjenek el a szervezet fórumára.

Tóth Péter, a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke szerint a Szent István téri városi programot szándékosan rászervezték az övékre azzal a céllal, hogy a gárdát a közterületekről is kiszorítsák. Dezső József városi rendőrkapitánytól megtudtuk: a gárda bejelentette, hogy a piactéren rendezi meg a fórumát. Ezt a rendőrség tudomásul vette, s addig nem avatkozhat közbe a rendezvénybe, amíg nem történik törvénysértés. Dezső József kérdésünkre elmondta: a gyülekezési törvény értelmében mindenki ott tarthat rendezvényt, ahol akar, ha azt időben bejelenti. Ezt az alkotmányos alapjogot a piacgazda bérleti szerződése sem írhatja felül.

– Szó sem lehet róla, hogy az általunk bérelt piaci területen bárki is politikai rendezvényt tartson. Ezt tiltja a várossal kötött bérleti szerződés is, és senki sem keresett meg ebben az ügyben – mondta Samu Ágoston, a piac vezetője.

Havasi Katalin a Fidesz helyi szervezete nevében nyilatkozatot juttatott el lapunkhoz az üggyel kapcsolatban. Ebben egyebek mellett az áll, hogy a Fidesz helyi szervezete megalakulása óta elutasít mindennemű politikai és társadalmi szélsőséget és ezek mindenfajta megnyilvánulását. Arra kérik a vásárhelyieket, hogy ne támogassanak részvételükkel olyan rendezvényt, amelyen szélsőséges nézetek, vélemények, megnyilvánulások lehetnek, vagy amely rendezvény résztvevői egy olyan kor jelvényeit, szimbólumait viselik magukon, amikor magyarok ezrei vesztették életüket politikai nézeteik vagy csupán faji, vallási hovatartozásuk miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyieket már a kullancscsípéssel is Szegedre küldik

Hódmezővásárhely - Az egészségügyi reform centralizálta az ügyeleti rendszert, amiből igen sok… Tovább olvasom