Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A rendőrök először azt hitték, viccel a rabló

Hódmezővásárhely - Alig 2 perc alatt zajlott le az a példátlan rablási kísérlet, amely hétfő délelőtt a vásárhelyi rendőrkapitányságon történt. Egy 20 éves férfi két ügyeletes egyenruhástól akarta megszerezni értékeit. Szabó György főtörzsőrmester és Vank István zászlós szerdán munkahelyén mesélte el a nem mindennapi bűntettet.
„Uraim, adják át az értékeiket" – kérte nyugodt hangon a vásárhelyi rendőrkapitányságon hétfő délelőtt egy 20 éves férfi Szabó György főtörzsőrmestert és Vank István zászlóst, miközben fegyvert – később kiderült: egy 6 milliméteres ASG típusú airsoft pisztolyt – fogott rájuk. A példátlan történetet szerdán maguk az érintett egyenruhások idézték fel munkahelyükön. Megírtuk: a fiatalember a mosdóba kéredzkedett be a kapitányság ügyeletesétől, már kifelé tartott, amikor az ügyeletnél álló két egyenruhásra lőfegyvernek látszó tárgyat fogott, és az értékeiket követelte.

– Mi már akkor találkoztunk vele, amikor kifelé tartott. Nem látszott idegesnek, kivette a kabátjából a fegyvert, ránk fogta, és kérte értékeinket – mesélte Szabó György, aki kollégájával együtt körzeti megbízottként dolgozik. A két egyenruhás először nem akarta elhinni, hogy a férfi komolyan gondolja. – Gyorsan ráeszméltünk, nem viccel. Nyugodt hangon többször elismételtük, gondolja át, mit cselekszik, tegye le a fegyvert. Amikor láttuk, hogy hajlandó erre, a falhoz nyomtuk, lefegyvereztük, és megbilincseltük, alig 2 percig tartott. Mintegy tízen tartózkodtak az ügyféltérben, a közelünkben egy édesanya a kislányával, cselekednünk kellett – mondta Vank István, aki 13 éve szolgál rendőrként. Társa, György 8 évvel ezelőtt került az egyenruhásokhoz. Nem volt halálfélelmük, a történtek után gondoltak csak bele abba, mi lett volna, ha valódi a fegyver, és használja is.

Szabó György (balról) és Vank István gyorsan cselekedett: falhoz nyomták, lefegyverezték, és megbilincselték a 20 éves férfit. Fotó: DM/DV
Szabó György (balról) és Vank István gyorsan cselekedett: falhoz nyomták, lefegyverezték, és megbilincselték a 20 éves férfit. Fotó: DM/DV

A 20 éves férfi egyébként azt hitte, hogy miután nem látott a kapitányság előtt rendőrautókat, az épületben csak irodai dolgozók tartózkodnak, őket akarta kirabolni. A büntetlen előéletű fiatalember ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indított eljárást a megyei rendőr-főkapitányság. A bűncselekmény 5–15 évig tartó szabadságvesztéssel járhat. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását – hallottuk Szenti Szabolcstól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

 • 8. kakoszeged 2012. február 02. 08:26
  „...tegnap volt a híradóban, ahol hozzáfűzték, hogy a srác menekülni akar valami/valaki elől és azért csinálta ilyen átlátszóan...mondjuk el tudom képzelni...”
 • 7. pixelplus 2012. február 02. 08:10
  „ez hülyeség. szerintem bement valami főiskolás fogadásból, csak hát megszívta mert mehet a sittre....”
 • 6. qrumpli 2012. február 02. 07:14
  „Miért nem verték el a ?csáját.
  Hátha attol felébred.”
 • 5. tom_peris 2012. február 02. 01:01
  „A híreket olvasva két kép jelent meg a kis fejemben...
  Az egyik: Magyar vándor... amikor egy alkalommal magyar vezérek közlik azokkal akik ki akarják rabolni őket, hogy köszi a florklórműsort már a multkor se értettük... majd továbbálnak :D
  a másik: üvegtigris, egy tháliában két részeg fazon leparkol... majd "kulturáltan" kiszállnak a kocsibol... majd beszálnak és közben észreveszik a tőlük kb 10 m-re posztoló két rendőrt akik elkerekedett szemmel követik az eseményeket...
  najó meg még egy... rablótámadás!!! (mond te mert neked mélyebb a hangod) :D
  Összegezve... ez az egész annyira abszurd... már az hogy fényes nappal egy rendőrkapitányságon akar kirabolni valakit... hogy az már egyértelműen több mint vicces :D”
 • 4. ascendum 2012. február 01. 21:03
  „1,3
  Veletek se lehet bírni, hol az a baj, hogy a rendőr "túlkap", máskor meg az, hogy túl agressziómentes megoldást választ...”
 • 3. kontrapista 2012. február 01. 20:13
  „1.CID
  Aha, én is " kezdtem bízni a rendőrökben", de csalódtam, mivel nem lyukasztották ki a támadó bőrét.”
 • 2. booo 2012. február 01. 19:35
  „Orvos látta már az elkövetőt? Most akkor nyilvánosságra lehet hozni a rendőrök arcát vagy nem? Egyenruhában vannak, szolgálatban és nem civilben!”
 • 1. CID 2012. február 01. 19:20
  „Aha, szóval nem lefegyverezték, hanem, miután megadta magát, falhoz nyomták. Pedig már kezdtem bízni a rendőrökben................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hét múlva nyit az új SBO

Február 16-án adják át a vásárhelyi Erzsébet-kórház új sürgősségi betegellátó osztályát, amely február 20-ától fogadja a pácienseket. Tovább olvasom