Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

A rendőrség tudja, kik rongálhattak Mártélyon

Mártély - Saját zsebből ajánlott fel tízezer forintot a mártélyi Tót Mihály, hogy mihamarabb kézre kerítsék a helyi vandálokat, akik tönkretették a falu egyik játszóterén lévő műkőlap pingpongasztalt. A rendőrségnek már vannak gyanúsítottjai.
Öt centiméter vastag, bevasalt műkőlap, ezért az összetörése nem egyszerű feladat, de valakiknek mégis sikerült. A Mártély úgynevezett Újfalusi részén lévő játszótéren felállított pingpongasztal lapját néhány hete vandálok megrongálták. Az 5 mázsát nyomó lapot leráncigálták a lábairól, s eltörték. Emellett felgyújtották a buszmegálló kukáját is.

– Az elmúlt években szinte ismeretlen volt nálunk a vandalizmus, aztán most valahogy megint előjött. Leginkább buszmegállóink sínylik ezt meg, de most először fordult elő, hogy egy játszótér is áldozatul esett – tudtuk meg Balogh Jánosné polgármestertől.

Tót Mihály kőfaragó a kijavított, s vasalással megerősített pingpongasztallal. Fotó: Tésik Attila
Tót Mihály kőfaragó a kijavított, s vasalással megerősített pingpongasztallal.
Fotó: Tésik Attila

A szétvert pingpongasztal a helyi Tót Mihály kőfaragó munkája. Tőle tudjuk, hogy újonnan körülbelül 70 ezer forintba kerül az asztal, s a hibák kijavításának költsége 40 ezer forint. A kőfaragó azóta helyre is hozta a károkat, s tanulva a korábbiból, ragasztás helyett csavarokkal és vasalással rögzítette a lapot.

A pénz még gazdára vár

Tót Mihály vásárhelyi szerkesztőségünktől értesült a jó hírről: megvannak a rongálók. A tízezres díj továbbra is áll, s a felajánló várja, hogy a rendőrök jelezzék, kinek adhatja oda, mert megérdemli.

– Biztos, hogy nem egy ember volt az elkövető, hiszen a többmázsás elemek mozgatása nem gyerekjáték. Egyértelmű, hogy nem a haszonszerzés, hanem csak a rongálás, a balhé vezette őket, amikor ezt tették – mondta a kőfaragó, aki nemcsak ingyen állította helyre az asztalt, hanem tízezer forint jutalmat is felajánlott a nyomravezetőnek. Azt azért hozzátette: a javítás költségét mindenképpen behajtja a tetteseken, hiszen a munkája mellett a helyi közösség tulajdonát is semmibe vették.

A vásárhelyi kapitányság munkatársai azóta megtalálták a gyanúsítottakat. A rendőröktől annyit megtudtunk, hogy minden bizonnyal mártélyi fiatalok verték szét az asztalt. Azt azonban még nem lehet tudni, ki vezette nyomra a rendőröket, ha volt ilyen egyáltalán.

Olvasóink írták

  • 2. Zutyó 2008. június 11. 07:29
    „"Az ilyenfajta "ragasztásos" technikák miatt dőlnek rá a temetőkben is a gyerekekre a sírkövek." Te ez komoly? Még egy ilyenről nem hallottam...”
  • 1. NTK 2008. június 10. 20:00
    „[...]A kőfaragó azóta helyre is hozta a károkat, s tanulva a korábbiból, ragasztás helyett csavarokkal és vasalással rögzítette a lapot. [...]

    Na ez az! Miért nem lehetett ezt elsőre így megcsinálni. Az ilyenfajta "ragasztásos" technikák miatt dőlnek rá a temetőkben is a gyerekekre a sírkövek.

    Egyébként meg le(el)törném a kezét azoknak, akik megrongálták a pingpongasztalt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmérik az egészséget Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Június 12-e és július 10-e között kérdőíves lakossági egészség-felmérést végeznek… Tovább olvasom