Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

A rendőrségi razzia jót tett Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Alaposan megritkította a vásárhelyi belvárosban, a Kossuth téren és az Oldalkosár utca környékén éjszakánként és hajnalban zajongó motorosokat az az ellenőrzés, amelyet a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság tartott nemrégiben.
Alaposan megritkította a vásárhelyi belvárosban, a Kossuth téren és az Oldalkosár utca környékén éjszakánként és hajnalban zajongó motorosokat az az ellenőrzés, amelyet a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság tartott nemrégiben. A belváros magasházas övezeteiben élők nem tudtak éjszakánként aludni a motorosok zajongása miatt.

Évtizedekkel ezelőtt még a helyi motorosklub tagjai találkoztak rendszeresen a vásárhelyi Kossuth téren, a Szántó Kovács János-szobor közelében. A klub később megszűnt, a motorosok azonban maradtak, ráadásul a kiöregedő nemzedékeket mindig újak követik. A kétkerekűek tulajdonosai ezen a nyáron is igencsak zavarták a környéken és a belváros utcáin élők éjszakai nyugalmát. A főként középiskolásokból álló segédmotorosok és a már felnőtt nagymotorosok előszeretettel járatják járműveiket, függetlenül attól, hányat is mutat az óra. A hőségben nem lehetett nyitott ablaknál aludni a hangoskodásuk miatt.

– Akkorát puffant hajnali fél egykor az egyik nagymotor, hogy azt hittem, mindjárt felrobban. Az induló és érkező járművek tulajdonosai alacsony sebességfokozat mellett alaposan meghúzzák a gázkart, a motorok ilyenkor harckocsiként dübörögnek. Legalábbis hajnali fél egykor a szendergők számára éppen úgy hangzik – világította meg a tarthatatlan helyzetet az egyik, neve elhallgatását kérő idősebb férfi.

A Kossuth téren három lakóház is áll. A motorosok arra a kis területre hajtanak be, melyet magas szegély határol el a 45-ös főúttól. A kétkerekű járművek tulajdonosai úgy tették komfortosabbá a területre való bejutást, hogy pöröllyel ripityára törték a kerekek elé tornyosuló akadályt.

A több laza csoportosulásból álló, rapszodikusan fel-feltűnő motorosok kedvét alaposan elvette, hogy nemrégiben, a lakossági panaszok miatt a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közös éjszakai akcióban ellenőrizte őket. Három motor forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták, lévén azok a zajszint mérés szerint a megengedettnél hangosabbnak bizonyultak. A hatóság emberei öt motorost ittasnak találtak, közülük egy ellen büntető-, míg a többiek ellen szabálysértési feljelentést tettek. Különféle más szabálysértések miatt további huszonegy fiatalember ellen indult eljárás, huszonhéttel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Az általunk megkérdezett motorosok csak név nélkül mondták el a véleményüket. Közülük többen az ellenőrzés után napokig nem ültek motorra, és elmaradtak az éjszakai bandázások is. Kérdésünkre, miért veszik ki néhányan a hangtompítót a kipufogócsőből, azt mondták: a feltűnésvágy és a fiatalos hév mellett azért is teszik ezt, mert „műszaki ismeretekkel kevésbé felvértezettek", s – tévesen – úgy gondolják, hogy attól gyorsabban megy a járművük.

Almási István alpolgármester, a belvárosi választókörzet önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, az idén még nem halott panaszt a Kossuth téren bandázó motorosokra. Tavaly azonban egy Lehel utca lakossági fórumon panaszkodtak a száguldozókra. A város akkor ezt jelezte a rendőrségnek.

Olvasóink írták

  • 1. Dr. Szanda István 2008. április 04. 07:29
    „Két alkalommal kértem a rendőrkapitányt, hogy a Nagy a. J. utca kora reggeli és hétvégi késő esti forgalmát ellenőriztesse. Sajnos nemsokat mondó választ kaptam. (semmitmondó)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengeteget nőttek két év alatt a kisperegi ikrek

Egy év kihagyása után ismét Vásárhelyen nyaralnak a kisperegi ikrek. Szabó Melinda és Izabella… Tovább olvasom