Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

A Rotary is segít a mártélyi tábornak

A Rotary Club alapítványa százezer forintot adott az árvíz sújtotta mártélyi képzőművészeti tábor helyreállítására. A sikerrel zárult képlicit után ez egy újabb segítség, melynek köszönhetően folytatni lehet a felújítást, illetve biztosítani a szabadiskola működését.
Korábban lapunkban többször is beszámoltunk arról, hogy internetes képaukcióval próbál meg anyagi támogatást szerezni a Mártélyi Képzőművészeti Táborok Baráti Köre az általa üzemeltetett szabadiskola épületeinek helyreállítására. Ugyanis a holtágban lévő képzőművészeti tábor ingóságainak nagyobb részét tönkre tette az áradás.

A sikerrel zárult képaukció után, melyen 435 ezer forint gyűlt össze, újabb segítség érkezett. A Rotary Club alapítványa százezer forintot utalt át az egyesület számlájára.
– Korábban is támogattuk már a szabadiskolát, ezért is döntöttünk úgy, hogy újból segítséget nyújtunk a bajba került baráti körnek – mondta Oskovics György, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az egykori mártélyi úttörőtáborban annak ellenére, hogy folyik a helyreállítás, több mint negyven hallgatóval foglalkoznak. A vizesblokkot sikerült helyreállítani, s a főépületben új szobákat, galériát alakítottak ki, valamint néhány raktárat építettek. Hátravan még a földszinten lévő konyha és étkező rendbetétele, a kerítés felújítása, s a szétázott berendezési tárgyak pótlása.

– A rotarysoktól kapott pénzből a hallgatók felszerelését vásároljuk meg. A továbbiakban pedig szeretnénk minél több országos pályázaton sikeresen részt venni, mert csak így tudjuk biztosítani a tábor jövőjét – árulta el Bányai Béla, a tábor vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert az elbocsátott vásárhelyi halőr

Majd kétmillió forintjába került a vásárhelyi Dobó Ferenc Horgászegyesületnek az, hogy 2004 végén… Tovább olvasom