Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

A szabadság dalban és képekben

Hódmezővásárhely - Kamara-kiállítással és koncerttel emlékezik az ötvenhatos forradalomra az Emlékpont: október 22-én, hétfőn 17 órától egy különleges hangvételű, akusztikus koncerten csendülnek fel a szabadság dalai a közgyűjtemény kávézójában.
A szabadság érzéséről szóló unplugged koncerten többek között felhangzik Elvis Presley immár kultikus dala, a Peace in the Valley, amellyel a "Király" együttérzését fejezte ki az eltiport magyar forradalommal és egyben adománygyűjtésre szólította fel az amerikaiakat Ed Sullivan tévéműsorában 1957 januárjában. A koncerten fellépnek: Láda Flóra - ének, Balázs Konrád - gitár és Túri Csaba - gitár.

Az Emlékpont kávézójában kamara kiállítás nyílik október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, képi és tárgyi emlékeiből. A kiskunmajsai 56-os Múzeum által kiállított relikviákat, dokumentumokat és
művészeti alkotásokat az egykori bajtársak ajánlották fel. A tablókon megjelennek a szabadságharc ismert alakjai: Szabó bácsi a Széna térről, Falábú Jancsi a Corvin közből, Mansfeld Péter, mint a megtorlás legfiatalabb áldozata, Tóth Ilona szigorló orvostanhallgató. A tárgyi emlékek között olyan érdekességek lesznek láthatóak, mint egy korabeli gránát vagy pisztoly, valamint a "másik oldalról" egy karhatalmista, ismertebb nevén pufajkás őrzi az Emlékpont Kávézóját. Az Ezerkilencszázötvenhat, te csillag című kiállítást Dr. Kozma Huba, az 56-os Történelmi Alapítvány elnöke nyitja meg október 23-án, kedden 11 órakor.

Október 23-án délután kettő órától az Emlékpont történészei rendhagyó tárlatvezetésre várják érdeklődőket: az állandó kiállítás termeiben a
forradalom helyi és országos vonatkozásait ismertetik a látogatókkal.

Az Emlékpont kiállítása október 22-én, hétfőn zárva tart, az 1956-os
forradalom és szabadságharc ünnepén a közgyűjtemény állandó és a Megfigyelt művészet időszaki kiállítása is díjtalanul látogatható.

Olvasóink írták

  • 2. grafika88 2012. október 22. 16:57
    „Akik elmennek viktátor tapsolni : 2 db. 5 st kapnak a suliban érte !!!!”
  • 1. papika56 2012. október 21. 11:30
    „Gondolom sorban állás lesz a pénztárnál. Iskolásoknak :kötelező !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor a BFMK-ban

A Budapesti Vonósok lépnek fel október 23-án a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban Tovább olvasom