Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

A személyiségi jog is sérült

Helyt adott a helyi választási bizottság a vásárhelyi Fidesz-frakció panaszának a múlt héten városszerte megjelent, Lázár János polgármestert becsmérlő plakátok ügyében. Nem csupán a sajtótörvényt sértették ezek a név nélküli falragaszok, hanem a város első emberének személyiségi jogait is.
Már csak nyomokban maradtak meg a polgármestert sértő plakátok. Fotó: Tésik Attila
Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy csütörtök virradóra Vásárhely forgalmasabb pontjain olyan plakátok jelentek meg, melyek Lázár János polgármester egészségi alkalmasságát vonták kétségbe, illetve azt állították, hogy a város első embere adósságot halmozott fel, s aki szólni mer, azt megfélemlíti.

Még múlt pénteken Havasi Katalin, a Fidesz-MPSZ helyi elnöke sajtótájékoztatóján elítélte ezt a negatív kampányt, s az esetet jelentette a helyi választási bizottságnak is.

– A napokban össze is ült a bizottság, s helyt adott kérelmünknek. Az ominózus falragaszok nem csupán a sajtótörvényt sértették meg, hanem a polgármester személyiségi jogait is – tudtuk meg az elnök asszonytól.
Fekete Ferenc a városi rendőrkapitányságon külön is jelentette az esetet, mert a mind a mai napig ismeretlen plakátolók az egyik cége falára is tettek a falragaszokból. A képviselő csak bejelentést tett, vagyis jelezte, hogy az ő tulajdonára is jutott a plakátból.

Amúgy ezek a fekete-fehér, fénymásolóval sokszorosított, A3-as és A4-es méretű plakátok nagy többsége 24 óra múlva eltűnt. A maradékot múlt pénteken szedték le ismeretlenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábornoki randevú Hódmezővásárhelyen

A nemzetközi terrorizmus elleni harcról és a hivatásos katonaság bevezetésének tapasztalatairól is… Tovább olvasom