Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

A szükséges pénz töredéke van meg

Mindszent - Összesen 289 millió forint kellene ahhoz, hogy megszépüljenek a mindszenti közintézmények. Ennek egyelőre csak a töredéke, 8 millió áll az önkormányzat rendelkezésére. Ebből a pénzből viszont csak kisebb javításokat lehet elvégezni. A város ezért több pályázatot is beadott, melyek elbírálása őszre várható.
Nemrégiben kiszámolták a mindszenti képviselők, ha végrehajtanák azokat a cseréket, javításokat, felújításokat, amelyeket a város közintézményei igényelnének, akkor az összesen 289 millió forintba kerülne.

Hevesi István önkormányzati képviselő, a testület szóvivője elmondta, melyek azok az épületek, amelyeknél szükség van a beavatkozásra. Megemlítette a három iskolát, a két óvodát, a polgármesteri hivatalt, a gondozási központot, az idősek napközis klubját, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központot, a családsegítőt, az okmányirodát, szóval majdnem az összes közintézményt.

– Egyedül az orvosi rendelőhöz nem kell hozzányúlni, mert azt már sikeresen felújítottuk. Ehhez persze az is kellett, hogy három nyertes pályázatot adtunk be a finanszírozásra – tette hozzá.

A polgármesteri hivatalban az elavult belső nyílászárókat kell kicserélni. Fotó: Miskolczi Róbert
A polgármesteri hivatalban az elavult belső nyílászárókat kell kicserélni. Fotó: Miskolczi Róbert

A polgármesteri hivatalnál elsősorban az elavult belső nyílászárókat kell kicserélni, az okmányirodában a födém- és hőszigetelést kell megoldani, a három iskolában a vizesblokkok és a kazánok szorulnak ugyancsak cserére. A Szabadság téri iskolánál a lábazat is elöregedett, a Dózsatelepiben pedig a villámhárító-rendszert is fel kell újítani.

– Sajnos csak 8 millió áll rendelkezésünkre, több pénz egyelőre nincs, ráadásul 230 milliós forráshiánnyal is küzdünk. Mást finanszírozni csak sikeres pályázatok után tudunk, az önkormányzat többet is beadott már, ebből az az öt a legjelentősebb, amely az oktatási épületeink felújítását célozza meg. Több intézménynél pedig a munkát addig nem is szerencsés elkezdeni, míg folyik az adott pályázat bírálata – tette hozzá végül a képviselő.

Nyolcmilliós keret

Az önkormányzatnak egyelőre egy nyolcmilliós keretösszeg áll a rendelkezésére. Ebből a testület az első körben 4,9 milliót már javasolt is a legszükségesebb munkák elvégzésére. Ebből egyebek mellett a polgármesteri hivatal kap 2,2 milliót, a központi iskola 1,4 milliót, a Dózsatelepi 620 ezret, a Károly-óvoda 55 ezret, a művelődési ház pedig 200 ezret.

Olvasóink írták

  • 1. sharon 2008. július 08. 07:14
    „Remélem mérlegelni fognak, ls felálítanak egy fontossági sorrendet! Az önkorminál is biztosan rosszak az ajtók, de az iskolában egy párat be se lehet csukni!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a nagyrévig vezető utat

Mindszent - Bár a mindszenti tiszai strand elkészült, a nagyrévig vezető út még olyan állapotban… Tovább olvasom