Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

A tanítást tanulják a főiskolán

A vásárhelyi főiskolán idén végzett agrármérnökök közül sokan a napokban elkezdték a mezőgazdasági tanár szakot. A megkérdezettek közül senki sem akar a katedra mögé állni: csak az újabb oklevelet szeretnék megszerezni.
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán a napokban iratkoztak be a másoddiplomás mérnök-tanár hallgatók. Ezt követően elkezdték a négy féléves kiegészítő alapképzést.

– A mezőgazdasági mérnöki diplomát szerzett hallgatók most azt sajátítják el nálunk, hogyan kell a megtanult agrártudományokat továbbadni a középiskolásoknak – tudtuk meg Csányi Józseftől, a vásárhelyi főiskola továbbképzési osztályvezetőjétől.

Az elmélet mellett rengeteg gyakorlat is vár a leendő pedagógusokra.
A székelyszabadi (Baranya megye) Hajósovics György nyáron szerzett a vásárhelyi főiskolán agrármérnöki diplomát. Régóta dolgozik a mezőgazdaságban, csirkéket tart, illetve szántóföldi növényeket termel, ezért választotta korábban ezt a szakot.

– Három kamaszkorú srácom van, érdekel a lelkiviláguk, talán ezért döntöttem a tanári szak mellett. Nem akarok tanítani, csak a másoddiploma miatt jelentkeztem – árulta el a 37 éves férfi.
A kiszombori Süliné Faragó Erzsébet sem kíván a későbbiekben a katedra mögé állni. Már húsz éve a mezőgazdasági szférában keresi a kenyérre valót, jelenleg a szegedi gabonakutató intézet
kiszombori telepén dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jankovics a száz roma sorsát kutatja

Könyvet készül megjelentetni a vásárhelyi Jankovics Zoltán annak a körülbelül száz romának a… Tovább olvasom