Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

A Tisza-hídért lobbizna Abdul

A mindszenti Tisza-híd megépítéséért lobbizna a megyei közgyűlés tagjaként a kisvárosban élő Abdul Rahim (képünkön), aki a Harmadik Oldal Magyarországért Egyesület listáján a negyedik helyen szerepel. A palesztin háziorvos fideszes támogatással, de függetlenként a települési képviselői posztra is pályázik, és újra lelket szeretne verni a keresztyén dolgozók szakszervezetébe.
Fotó: Segesvári Csaba
Palesztin származású orvos létére évekkel ezelőtt megalapította a Mindszenti Fizikai Dolgozók Keresztyén Szakszervezetét. Bár nem tagja a pártnak, de a Fidesz támogatásával pályázik a települési képviselői posztra a vasárnapi önkormányzati választásokon. Egy civil szervezet, a Harmadik Oldal Magyarországért Egyesület (HOM) színeiben pedig a megyei közgyűlési listán a negyedik helyen szerepel. Abdul Rahim vitathatatlanul színes egyénisége a kisváros közéletének.

– Soha nem voltam egyetlen párt tagja sem, de a saját eszközeimmel mindig az embereken akartam segíteni – adja meg a kézenfekvő magyarázatot a mindszenti háziorvos, aki 27 évesen egyetemi tanulmányai miatt jött Magyarországra. – A HOM is az eddigi munkám miatt figyelt fel rám. Örömmel vállaltam a felkérést, hiszen civil szervezetként a fejlesztésekre helyezik a hangsúlyt. A megyei közgyűlés tagjaként többet tehetek a mindszentiekért. A Tisza-híd megépítéséért szeretnék lobbizni, mert szerintem ez Mindszent fejlődésének záloga – jelentette ki a palesztin orvos.

Persze Abdulnak települési képviselőként is vannak elképzelései. – A hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáért, a szociális ellátás javításáért, a mindszentiek boldogságáért dolgoznék – sorolta lendületesen. Elárulta: függetlenként azért csatlakozott a helyi fideszesek csapatához, mert inkább jobboldali, mint baloldali érzelmű. Az esetleges megyei közgyűlési, illetve a települési képviselő munkán túl újra lelket szeretne verni keresztyén szakszervezetbe. Az elmúlt években ugyanis drasztikusan megfogyatkoztak. A 35 helyett ma már csupán hat tagot számlálnak, ezért Abdul toborzó akciót indít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rapid közgyűlést tartottak tegnap is

A keddi rendkívüli közgyűléshez hasonlóan tegnap is csupán néhány percig tartott a vásárhelyi… Tovább olvasom