Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

A választók alig ismerik a jelölteket

A Csongrád megyei hét választókerületből a hatosban, vagyis Vásárhelyen indulnak a legtöbben, kilencen az országgyűlési képviselőségért. Arra voltunk kíváncsiak, vajon a városban mennyire ismerik a jelölteket. A megkérdezettek között egy sem akadt, aki segítség nélkül fel tudta volna sorolni az összes aspiránst. Olyannal is találkoztunk, aki csak annak az egynek tudja a nevét, akire a voksát adja.
Csordás László csak segítséggel tudta felsorolni mind a kilenc indulót Fotó: Tésik Attila
Mindkét kezére szüksége van annak, aki össze akarja számolni a vásárhelyi országgyűlési képviselőjelölteket. Csongrád megye hét választókerületéből itt van a legtöbb induló, összesen kilenc. Vasárnap a voksokért harcba száll Bacsa Pál (MSZP), Balogh Jánosné (független), Dömötör Júlia (Zöldek Pártja), Grezsa István (MDF), Gyovai Tiborné (Centrum), Havránek Ferenc (Munkáspárt), Horváth László (SZDSZ), Kovács László (MIÉP-Jobbik) és Lázár János (Fidesz–KDNP). Arra voltunk kíváncsiak, vajon az ebben a kerületben szavazók mennyire ismerik a jelölteket, fel tudják-e sorolni mind a kilencet.

– Hú, ez nagyon nehéz kérdés. Van a mártélyi hölgy, akkor a Lázár, a munkáspárti, a miépes doktor. A többi egyedül nem megy, segítsen! – kérte az első megkérdezett, Csordás László.

A Tornyai-múzeum munkatársa ezek után – kisebb-nagyobb rávezetéssel – felsorolta az összes jelöltet. A szocialista indulóról tudta, hogy Pali, de a vezetékneve nem ugrott be elsőre. A demokrata fórumost csak doktorként emlegette, az SZDSZ-est nem ismerte, de tudta, hogy itt ez a párt külön jelöltet állított, a Zöldek Pártja színeiben indulóról pedig annyit mondott, hogy ő a legcsinosabb az összes között.

– Most nagyon zavarba hozott. Az ember hetvenöt esztendősen már feledékeny. Azt az egyet ismerem, akire szavazni fogok, de a nevét nem árulom el. Amúgy a többivel nem is foglalkozom – mondta Becsek Imréné.

A Kossuth tér egyik padján napfürdőzött két diáklány. Mikor meghallották, hogy a jelöltekről szeretnénk tőlük többet megtudni, elsőként csak annyit válaszoltak: nem érdekli őket a választás, meg ez az egész kampányhercehurca.

– Nem megyek szavazni, mert elegem van az egészből. Tele van a város plakáttal. Az egyiken Lázár mosolyog, a másikon valami bajszos néz szigorúan, de nem semmi ez az ütött-kopott Wartburg sem, amelyen egy nőnek vannak a hirdetései – mutatott az egyik diáklány, Molnár Gabriella a tér túlsó oldalán, a bankautomata előtt álldogáló kocsira, melyre Balogh Jánosnét népszerűsítő plakátokat ragasztottak.

Két hónapos kisfiát tolta babakocsiban Horváth Tiborné, mikor megállítottuk. Az édesanya elsőként névrokonát, vagyis az SZDSZ-es Horváth Lászlót említette. Emlékezett még az indulók között Lázárra, Grezsára, meg Bacsára is. A négy parlamenti párti jelöltön kívül többet nem tudott egyedül, segítség nélkül felsorolni.

– Olyan pártok is vannak, amelyekről még nem is hallottam. Vásárhelyi vagyok, de sajnos a többi indulóról azt sem tudom, kicsoda. Ez szomorúan hangzik, de már annyira megundorodtam ettől a politikai maszlagtól, amivel naponta bombáznak minket, hogy próbálok nem gondolni rá. Ennek ellenére vasárnap elmegyek szavazni, s engesztelésként az egyik „kicsire" adom a voksom. Jó lesz? – kérdezte mosolyogva a fiatalasszony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgárőröknek adtak igazat első fokon

A megítélt támogatási összeg, vagyis 300 ezer forint kifizetésére kötelezte egy bírósági határozat a… Tovább olvasom