Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

A vandálok és bliccelők elleni harc állása Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Három sorompót szereltetett fel a vásárhelyi önkormányzat a belvárosi fizetőparkoló rendszer bevezetése előtt, áprilisban. A cél az volt, hogy az így elzárt területre csak azok mehessenek be autóval, akik ott laknak – a bliccelők ne. A kapukat azóta többször megrongálták, ki is törték.

Sorompó az Ady Endre utcai parkoló bejáratánál. Ezt eddig csak egyszer törték le. Fotó: Tésik Attila

Három sorompót szereltetett fel a vásárhelyi önkormányzat a belvárosi fizetőparkoló rendszer bevezetése előtt, áprilisban. A cél az volt, hogy az így elzárt területre csak azok mehessenek be autóval, akik ott laknak – a bliccelők ne. A kapukat azóta többször megrongálták, ki is törték. A rendőrség egy tettesnek jutott a nyomára: a 17 éves fiú garázdaságért fog felelni.

A Lehel utca bejáratánál, az Ady Endre utcán, illetve az Andrássy utcai szervizút bejáratánál szereltetett fel sorompókat a vásárhelyi önkormányzat. Ezek feladata az, hogy távol tartsák azokat az autósokat, akik csak azért hajtanának be az érintett területekre, hogy elblicceljék az óránkénti százforintos parkolási díjat. Elsőként még áprilisban az Ady Endre utcai sorompót törte össze valaki. Aztán háromszor törték le az Andrássy utcai szervizút bejáratánál lévőt, ráadásul minden alkalommal a péntekről szombatra virradó éjszakán. A Lehel utcait pedig először megkerülték az autósok, majd azt is megrongálta valaki, úgy, hogy egyszerűen kidöntötte a gémet tartó oszlopot a helyéről.
Ma ezek közül a sorompók közül már csak egy, az Ady Endre utcai működik, a Lehel utcainak csak a hűlt helye maradt, az Andrássy utcainak pedig két hete hiányzik a gémje.
– A Lehel utcai sorompót a város szereltette le, s helyette itt is bevezettük a fizetőparkolást – mondta Ékes József. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője elmondta: sokszor elromlott a csak távirányítóval működő sorompó, ráadásul a legtöbb járművezető a zsákutca végén álló hamburgerbár miatt hajtott be, azt azonban a szomszédos üzlettel együtt a közelmúltban elbontották. Ékes József hozzátette, az Andrássy utcai szerviz-
utat elzáró, mágneses kártyával nyíló sorompó letöréséről tudnak, s azt hamarosan megjavíttatják.

Egy tettest találtak

Mindhárom sorompó megrongálása miatt nyomozott a rendőrség. A Lehel utcai, illetve az Ady Endre utcai tetteseket nem sikerült megtalálniuk, az Andrássy utcai rongálással azonban egy 17 esztendős vásárhelyi diákot gyanúsítanak. A fiú ügyét garázdaság alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbították a fiatalkorúak ügyészéhez.

A lakók is javítottak

Az Andrássy utcai szervizút sorompójának oszlopán az ajtót is kinyitotta a minap valaki. Az elektronikát – a nyitó motort és az elektromos vezetéket – borító, földre dobott ajtót munkatársunk tette vissza a helyére, majd az egyik lakó ragasztószalagozta vissza, amolyan átmeneti megoldásként. Igaz, a ragasztás immár hónapok óta szolgál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták vásárhelyi állattolvajokat

Két állattolvajt is elfogtak a napokban a vásárhelyi rendőrök. Az egyik négy birkát, a másik pedig… Tovább olvasom