Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A vásárhelyi Dodgem az ország legjobb sulizenekara

Hódmezővásárhely - Győzött a vásárhelyi alapítású Dodgem a Kié a legjobb sulizenekar? online tehetségkutató versenyen. A srácok tegnap hajnalban értek haza a budapesti fináléról, ahol 7 zenekarral mérték össze tudásukat. Erős volt a mezőny, de kitettek magukért – mondta Kaszás Kornél, a zenekar tagja.
Budapest, Hódmezővásárhely
A Dodgem lett az ország legjobb sulizenekara. A vásárhelyi alapítású együttes a B the First – Kié a legjobb sulizenekar? online tehetségkutató fináléján kedd este a budapesti Magyar Színházban lépett fel, a döntőbe került másik 7 zenekarral.

A közönségszavazatok és a zsűri – Pély Barna zenész vezetésével – döntése alapján végül a Dodgem győzött. A megmérettetést csaknem 170 ezer néző követte a szjger.hu oldalon. A zenekarokra a verseny ideje alatt több mint 300 ezer szavazat érkezett.

– Hajnal 4 órakor értünk haza Budapestről. Elég fáradtak vagyunk, de nagyon örülünk, hogy sikerült megnyerni a versenyt – mondta lapunknak Kaszás Kornél, az együttes szintetizátorosa. – Erős volt a mezőny, nem gondoltuk, hogy végül mi leszünk a legjobbak, persze kitettünk magunkért. Most egy kicsit pihenünk, majd újra jönnek a próbák, hiszen a nyereményünk többek között az, hogy fellépünk az idei VIVA Cometen és a VOLT Fesztiválon – magyarázta a 14 éves Kornél. Testvérével, a 12 éves Kristóffal, illetve a basszusgitáros Melegh Tamással (14) a zenekar alapító tagjai, kisgyerek koruk óta játszanak együtt.

Fotó: DM
Kitettek magukért a zenekar tagjai. Fotó: DM

Kornél és Kristóf is a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zene Általános Iskola diákja. Kornél az idén végez, és a szegedi konzervatórium dzsesszzongora tanszakán tanul tovább.

A 6 tagú – Kelemen Bella (14) ének, Molnár Alíz (11) ének, Kaszás Kornél billentyű, Melegh Tamás basszusgitár, Branovacki Dániel (17) dob, Kaszás Kristóf konga – Dodgem együttes az Animal Cannibals Péntek című számával nevezett a versenyre – Pély Barna biztatására. A fiatalok több hangszeren játszanak. 6-8 éve tanulnak klasszikus zenét. Vásárhely, Szeged, Sándorfalva között ingáznak.

Jelenleg a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Főleg popot és rockot játszanak, de a funky, a dzsessz és a dzsesszrock szintén közel áll a srácokhoz, több saját számuk is van. Korábban azt mondták, ha nyernek, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára készített legújabb dalukhoz szeretnék egy videoklipet csinálni – remélik, ez most sikerül.

Korábban írtuk:

A Dodgem együttes lett a Be the First! Kié a legjobb sulizenekar? című verseny győztese a közönség szavazati és a zsűri döntése alapján - közölték a szervezők szerdán.

A budapesti Magyar Színházban tartott kedd esti shown a finalista zenakarok mellett fellépett a ByTheWay, valamint az Ivan&The Parazol, a verseny névadó zenekara, a Pély Barna vezette B the First és a Szabyest - olvasható a szervezők tájékoztatójában.

A Pély Barna által vezetett zsűri hosszas mérlegelése után, valamint a közönség voksai alapján lett a Dodgem az ország legjobb iskolai zenekara.

A győztes csapat tagja, Molnár Aliz az eredményhirdetés után elmondta, hogy sok gyakorlással készültek a versenyre. "A terveink között szerepelt, hogy a döntőig jutunk, de arra nem számítottunk, hogy meg is nyerjük a versenyt, hiszen sok zenekar indult, mindegyik másban volt erős" - hangsúlyozta.


Azt is elmondta, hogy mostantól további megmérettetésekre: a VIVA Cometre és a VOLT Fesztiválra készülnek.

Az online tehetségkutatót csaknem 170 ezer néző követte a szjger.hu oldalon. A zenekarokra a verseny ideje alatt több mint 300 ezer szavazat érkezett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál Mártélyon: fal dőlt egy munkásra

A baleset a mártélyi katolikus plébánia udvarán történt bontási munkálatok közben. A férfit a mentősök nem tudták megmenteni. Tovább olvasom