Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A vásárhelyi Endreitelepen továbbra is állnak a házak

Továbbra sem tudnak megegyezni a vásárhelyi Endreitelep lakói az önkormányzattal. Az ott élők keveslik azt az összeget, amit a város kínál nekik házaikért. A lepusztult környéket az önkormányzat mindenképpen rendbe akarja tenni, a terület egyébként a város tulajdona.
Marczinka József és felesége nem enged. Fotó: Karnok Csaba
– Több mint negyven esztendeje élünk itt a párommal. A sajátunkból nem tehet ki az önkormányzat, nem hagyjuk magunkat – mondta indulatosan Marczinka József, a vásárhelyi Endreitelep egyik lakója. Az idős házaspár házán kívül még ötben élnek a telepen. A Szentes felé vezető főút mentén lévő kis házakat az önkormányzat el akarja tüntetni, mert a környék nagyon lepusztult, s a városba igyekvőket ez a kép fogadja.
– Már több hivatalban is megfordult az ügyünk. Nekünk a város egy nevetséges összeget, 600 ezer forintot kínál az 56 négyzetméteres házért. Ennyi pénzért a városban mit lehet venni? Semmit! – vette át a szót Marczinka Józsefné.

A szomszédos két ingatlanon laknak Bodrogiék. A háziasszonytól, Bodrogi Sándor Györgynétől megtudtuk, hogy ők sem fogadták el a város ajánlatát.
– A férjem őstermelő, jószágokat tart. A belvárosba nem költözhetünk, tanyára pedig nem akarom vinni a három kisgyermekemet – mondta az asszony. Hitelt nem tudnak felvenni, tartalékjuk sincs, mert az állattartásba vissza kell forgatni mindent, így az ajánlott 5 milliót nem tudják kiegészíteni. Így maradnak.

Bodrogiék három kisgyermeket nevelnek, s keveslik a két házért az ötmillió forintot. Fotó: Karnok Csaba
Atyimov István elmondta: június 21-ére egyeztetésre hívták őket a megyei közigazgatási hivatalba. A telep szélén lakó fiatal családapa is osztja a többiek véleményét.

– Két okból is mindenképpen rendbe kell tenni ezt a környéket. Az egyik, hogy a városba érkezőket ne ez az áldatlan állapot fogadja, valamint hasznosítani szeretnénk a területet. Az önkormányzatnak kevés az olyan ingatlana, melyet egy-egy pályázat során fel tudna használni, viszont az Endreitelep pont ilyen – nyilatkozta lapunknak Lázár János.

A polgármester kiemelte, hogy az ajánlatok mind a mai napig állnak. Furcsállja, hogy Marczinkáék csak arról a 600 ezerről beszélnek, amit az értékbecslő állapított meg a házukról. Nekik egy Bibó Lajos utcai új lakást adtak volna, de nem kérték, mondta Lázár.
– A telepi ingatlanok egykoron állami tulajdonban voltak, s szükséglakásokat építettek rajtuk. A kilencvenes években megkapta a területet az önkormányzat. A lakók tulajdonában csak a telkeken álló ingatlanok vannak – tette hozzá a város első embere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz hatósági áras a taxi Vásárhelyen

Bár tárgyalások kezdődtek az önkormányzat és a vásárhelyi taxisok közt arról, hogy hatósági áras… Tovább olvasom