Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A vásárhelyi garázsboltok előtt csak ritkán isznak alkoholt

Hódmezővásárhely - Sok esetben előfordul, hogy a garázsboltokban vásárolt szeszes italt a bejárat előtt megissza a vásárló, ami szabálytalan. Arra voltunk kíváncsiak, vajon Vásárhelyen van-e ilyen probléma, s ha igen, hogyan tudják orvosolni.
Az alföldi városban csak néhány panelgarázsból alakítottak ki élelmiszerüzletet. Az egyik a Hódtó utca 6. szám alatt üzemel. Az Aróban Pósa Andrásné immáron az ötödik éve eladó, de sok problémája szerencsére nem volt az itt alkoholt fogyasztókkal.

– Abszolút nem jellemző, hogy valaki azonnal kibontsa nálunk vagy előttünk az üveget. Tisztában vannak a szabályokkal a vásárlóink, s szépen hazaviszik a sört vagy a bort – mondta.

Van azonban egy kivételük. Egy középkorú nő nyaranta rendszeresen vásárol az Aróban kétliteres, PET-palackos bort. Szerzeményével kiül a bolt előtti padra, s azt iszogatja. Ahogy fogy a flaska tartalma, a nő egyre hangosabb. A panel alsóbb emeletén lakók ezért már többször ki is hívták a rendőröket.

A Gólyafészektől néhány méterre lévő garázsban rendezték be az alkoholfogyasztó helyet. Fotó: Tésik Attila
A Gólyafészektől néhány méterre lévő garázsban rendezték be az alkoholfogyasztó helyet. Fotó: Tésik Attila

– A járőrök számára sem ismeretlen az ivóvendég, hiszen már messziről úgy köszöntik: Üdvözöljük, Évike! Szépen felszólítják, hogy távozzon, aztán másnap újból visszatér – mesélte az eladó.

A Kaszap utcában lévő Gólyafészek kisbolt tulajdonosai praktikus megoldást találtak a helyben vásárolt alkohol szabályos elfogyasztására. A családi vállalkozásban üzemelő bolttól néhány méterre lévő garázst – ami ugyancsak a família tulajdona – berendezték alkoholfogyasztó helynek.

– A megvett és bontatlan üvegekkel a vásárló átsétál a garázsba. Ott talál nyitót, amivel kinyithatja üvegét. Asztalok, padok is vannak, így kényelmesen és persze magánterületen megihatja a sörét – tudtuk meg Gólya Edvárdtól.

Fodrászüzletben a WC

A Kaszap utca 8. lakóinak sem okoz problémát az alkalmi ivóhely, mert csak akkor van nyitva, amikor a bolt is. Este nyolctól semmi sem utal arra, hogy néha napközben tömény vagy sör fogy az egyik garázsban. A mosdó kérdése is megoldott, mivel a közelben egy fodrászüzlete is van Gólyáéknak, ahol a vásárló könnyíthet magán.

Olvasóink írták

 • 6. p e t 2008. október 12. 02:34
  „"A mosdó kérdése is megoldott, mivel a közelben egy fodrászüzlete is van Gólyáéknak, ahol a vásárló könnyíthet magán"
  Az annyát,ülök a fodrásznál daueroltatni és szagoljam a büzös alkoholtól mámoros embereket,nézhetem hogy ki-be járkálnak pisilni!-Naná amennyit fizetek a frizuráért ez már dukál hozzá?-------"A családi vállalkozásban üzemelő bolttól néhány méterre lévő garázst - ami ugyancsak a família tulajdona - berendezték alkoholfogyasztó helynek."-----Ehhez viszont annyi hozzászólásom lenne,hogy mennyire szabályos ez,úgy hatóságilag?”
 • 5. félnótás 2008. október 08. 14:09
  „...vagy a kijelölt kocsmákban a választás napján a szavazatért?
  Egy feles-egy X”
 • 4. orbit 2008. október 08. 13:39
  „Vagy az uszodában...”
 • 3. mackó 2008. október 08. 12:47
  „Nem mindenkinek adatik meg, hogy a polgármestri hivatalban igyon!!!!!!”
 • 2. orbit 2008. október 08. 11:30
  „United Europe. Lessz ez még rosszabb is...”
 • 1. Efje 2008. október 08. 09:53
  „Keresztes Evike? Az alkohol butit es nyomorba dont. Elo pelda mindenkinek. A sajnalaton kivul nem lehet mast tenni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld felett temetkeznének Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A magas talajvíz miatt vannak olyan időszakok Vásárhelyen, amikor nem lehet a… Tovább olvasom