Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

A vásárhelyi háziorvos nem ad be védőoltást

Hódmezővásárhely - Keszthelyi Gyula tardi háziorvos a tisztázatlan felelősség és az elmaradó munkadíj miatt nem adja be betegeinek az influenza elleni ingyenes védőoltást.
Többen csatlakoztak hozzá, így a vásárhelyi Mester János is, aki csak a beteg kifejezett kérésére, nyilatkozat aláírása után adja be a vakcinát, a munkadíjról pedig számlát állít ki az OEP-nek.

A tardi háziorvos, Keszthelyi Gyula egymillió forintos bírságra számíthat az ÁNTSZ-től, mert nem oltja be a nála jelentkezőket az influenza elleni ingyenes vakcinával. Ezt a tisztázatlan orvosi felelősséggel és az elmaradó munkadíjjal indokolja, az esettel az ügyészséghez fordult. A kilátásba helyezett tetemes bírság ellenére akadnak követői, a vásárhelyi Mester János is csak indokolt esetben, a beteg külön kérésére, nyilatkozat aláírását követően adja be a védőoltást, és a számlázásról sem feledkezik meg. Bár még nem tudja, ki fizet.

– Csakis az oltóanyag ingyenes, a munkánk nem – fogalmazott Mester János vásárhelyi háziorvos, akit Budapesten értünk utol telefonon –, az influenza elleni védőoltás ugyanis nem kötelező, viszont sem a kormányzat, sem a biztosítók nem hajlandók a munkadíjunkat kifizetni, ezt a költséget is a háziorvosra hárítják. Az államtól kapott mintegy 800 ezer forintos finanszírozásban – nagyjából ennyit kapnak a praxisok havonta – ez nincs benne, abból tartjuk fenn a rendelőt, az autót, a telefont, gazdálkodjuk ki a magunk és asszisztensünk bérét. Már harmadik éve harcolunk ezért, de eddig ez az ügy nem kapott kellő nyilvánosságot.

Mucsi: Eddig nem érkezett panasz

Mucsi Gyula regionális tiszti főorvos megkeresésünkre elmondta: a járványügyi osztályhoz eddig nem érkezett a háziorvosoktól a munkadíjat és a felelősséget érintő panasz, észrevétel. Mucsi Gyula tőlünk tudta meg, hogy Mester János – aki szerinte nem vett részt a oltás előtti tájékoztatón – tardi kollégája álláspontját képviseli. Egyébként megerősítette Falus Ferenc országos tiszti főorvos nyilatkozatát: minden olyan közegészség- és járványügyi intézkedést meg kell tennie a háziorvosnak, amely a lakosság védelme miatt szükséges, és ebbe beletartozik a védőoltások beadása is.

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. varosszel 2008. november 09. 07:50
  „101 Forumosnak:
  Senki sem kotelezheto ingyenmunkara bekeidoben. Valakinek fizetnie kell. Vagy a beteg, vagy az OEP, vagy valaki mas.”
 • 101. Fórumos 2008. november 08. 20:28
  „Az orvos köteles beadni a oltásokat. A beadásukért legfeljebb annyit kérhet amennyi az oltóanyag ára. Namármost az ingyenes védőoltást természetesen nem adja be mert azért nem kérhet pénzt. Ingyé meg ugyebár senki sem szeret dolgozni.”
 • 100. röhejes 2008. október 31. 14:00
  „Mester doktor mindezek alapján röhög a markába, mint Kallai úr a napi 3000 forintos elfekvői díj beszedése kapcsán.”
 • 99. egyszeru polgar 2008. október 29. 15:00
  „Utolso mondatom megjegyzest kivan: A tanulas fogalma alatt nem az oktalan utanzast kell erteni.”
 • 98. egyszeru polgar 2008. október 29. 13:56
  „Na vegre!
  Talan ezt kellene tenni nagyjainknak is! Belatni, a masik fel elkepzeleseiben is lehetbnek jo gondolatok. Nem feltetlenul kell elvetni mindent, ami a masik oldalrol jon, hanem azokat megszivlelni.
  Es valoban, az osszetartas, az egyuttmikodes, a kozos cel mindig jobb tanacsado mint az ellensegeskedes.
  Tanuljunk meg adni es elfogadni kellemeset es kellemetlent egyarant!
  "Irastudatlan-Tdi." -vel sokan elcelodnek, hogy finom legyek. Ez oriasi butasag jele, mert a mondani valo lenyege a lenyeg. Senki sem abszolut, intelligenciank es muveltsegunk nem ugyanazon fogalmak. Intelligens ember pedig nem szegyel BARKI-tol tanulni!!!”
 • 97. egészségügyi 2008. október 29. 13:01
  „Kedves Írástudatlan-Tdi.!

  Dehogy küldöm el Önt melegebb éghajlatra!Egyszerűen szimpatikussá vált,mert rokonszenvesen áll ki véleménye mellett!Nem is olyan égbekiáltóak már azok a hibák!

  Minden jót és legfőképpen Jó Egészséget Önnek és a többi fórumtársaknak is!
  (azért este nézze mindenki a miniszterelnöki magyarázatot az Mtv 1-en!-lesz egy-két érdekes dolog!)”
 • 96. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 29. 08:58
  „Kedves EGÉSZSÉGÜGYI. Hát újra itt vagyok! Bizonyára most nagyon megörűlt nekem és legszívesebben elkűldene melegebb éghajlatra. De mielőtt megtenné arra kérném még is hogy ne tegye mert most nem bántani akarom. Hát örülök hogy igazat adott nekem sok mindenben és feltudtam állni a már vesztett állásból. Sikerűlt kihoznom egy döntetlent. De azt nem tudom megígérni hogy a helyesírásomon változtatni tudok. Hát ahogy éppen sikerűl. De gondolom hogy önnek nem az én helyesírásomtól függ a bóldogsága jól gondolom? De azért a hozzászólása végén csak cikizett egy kicsikét. Most hogy úgy írom hogy órvos vagy orvos nem mindegy? Úgy is kilehet találni hogy egy orvosról lehet szó. Annak viszont örülök hogy egy igazi orvossal társalogtam. Na ugye hogy nem vagyok én olyan ellenséges mint aminek tartott?”
 • 95. tevez 2008. október 28. 21:31
  „85 aranka a fideszt belekeverni az egészségügybe a vizitdij miatt te más párt szimpatizáns vagy azért vizess te ezért a sok buta intézkedésér?????????”
 • 94. orbit 2008. október 28. 17:22
  „Végigolvasva a 93 hozzászólást azt a konklúziót vonhatjuk le, hogy sajna a mi kis hazánk jelenleg úgy sz@r, ahogy van!
  Írástudatlan! Egyre jobban megy!
  Doki! Ne piszkáld, pár hónapja még rosszabb volt...”
 • 93. egészségügyi 2008. október 28. 16:41
  „Kedves Írástudatlan!

  Komolyan mondom kezdem elismerni, hogy igaza van mindenben amit alant leírt,sőt egy kicsit meg is szerettem magát,mert kitartó és következetes, csak egyet ígérjen már meg legyen szíves:az "orvos" szót rövid "o" -val próbálja leírni...
  Meg lehet nézni a cikkben, és a hozzászólásokban is,hogyan kell,és aztán egy pici gyakorlás-higgye el menni fog!
  Tehát órvos helyett orvos.( orvos, orvos,orvos,orvos,orvos)

  Köszönettel ,minden jót kívánva:

  Egészségügyi

  ( Ui.:Azért nem megyek orvoshoz ha fáj valami, mert én tényleg orvos vagyok-az ilyesmit elintézem magam házon belül.)”
 • 92. félnótás 2008. október 28. 11:28
  „Persze, hogy nem adja be csak úgy!
  Elvégre Hypokrates egy korabeli bankvezér volt, aki mellékesen, feltalálta a parát is.”
 • 91. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 28. 09:52
  „ARANKA2! Kössz a dicséretet. De csak az lehet az oka hogy véletlenül sikerűlt! És sajnos nem szándékosan! De akkor tényleg vissza kell fognom magamat mert sok fórumozótársamnak akik a helyesírásom végett cseszegetnek csalódást okozok. Mert ő nekik csak az én cseszegetésemről szólnak a hozzászólásaik. Meg aztán így szoktak már meg! Te is a mackó a cikcakk a csavok és még többen is. Most már nem látnám értelmét a változtatásnak. Ha már egyszer írástudatlan vagyok. Meg aztán semmi kedvem nicket változtatni. Üdv: Írástudatlan.”
 • 90. aranka2 2008. október 28. 09:03
  „Kedves Írástudatlan-Tdi, úgy látom fáradsz, legutóbbi hozzászólásod első két sorába elfelejtettél betenni egy-két helyesírási hibát, a harmadikban is csak egy van!”
 • 89. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 28. 08:51
  „Kedves EGÉSZSÉGÜGYI! Azzal nem bánt meg hogy kritizálja a helyesírásomat. Hiszen mint láthatja magánkivül még jó néhányan megtették. Hát ez van. Felvállalom. De akadnak olyan fórumozótársaim is akik azért eltudják ólvasni és értelmezni az általam leírt hozzászólásaimat még ha az egy kissé nehézkes is. De azért csak sikerűlt önnek is elólvasnia így vagy úgy. Egyépként a nickem is elárúlja hogy igen gyenge a helyesírásom. De ettől függetlenül az biztosan megérti aki megakarja. Hogy miért nem tanulok meg helyesen írni? Ötvenegynéhényévesen már eléggé neheten tanul az ember. A másik meg hogy már így szoktak meg a mélyentisztelt fórumozótársaim. A kúltúráltabja szóvá sem teszi. Mert a nickem magáért beszél. Kedves egészségügyi mi fáj önnek? Ha nagyon fáj valamilye akkor fórdúljon órvoshoz de pénzt azt jó sokat vigyen magával.”
 • 88. egyszeru polgar 2008. október 27. 15:09
  „Meg csak annyit jegyeznek meg, nem veletlen, hogy ma annyira magas a kulonbozo immunrendszeri megbetegedesek szama. termeszetesen meg nagyon sok tenyezo jarul hozza, de a megbolonditott szervezet feltetlenul alapja.
  Egyebkent van olyan vakcina , ami mar egeszen elkorcsosult magzati bakteriumtenyeszetbol van keszitve /nagyon veszelyes mellekhatasai vannak es elegge kozismert , kotelezo oltas/, masok pedig lo vizelet felhasznalasaval eloallitottak.”
 • 87. egyszeru polgar 2008. október 27. 14:53
  „A vedooltasok bizony veszelyesek. Sajnos a korabban kotelezo es higanyt tartalmazo vedooltasok hatasa csak evtizedek mulva, az az napjainkaban fejtik ki "jo hatasukat". Nekem pl sosem eredtek meg, igy mindig dupla adagot kaptam szinte mindegyikbol. Kb 4 eve derult ki, szervezetem sulyosan mergezett higannyal, minek kovetkezmenye lehet egyenes a rak, mentalis betegsegek stb kialakulasa. Ez egy lassu, alattomos folyamat, amire senki nem gondol. Foleg a gyarto es forgalmazo vallalatok, akiknek a nagyszamu eladas a fontos. A betegsegek elleni igazan hasznos vedekezes az egeszseges taplalkozas, eletmod , na meg a higienia. Ezert nem szabad kotelzove tenni semmilyen vedooltast, a beteg /ill a szulo / maga dontse el, igenyt tart-e ra vagy sem.

  Ma mar vilagszerte nyilvanosan tamadottak a vakcinak, erdemes az interneten kutatni!”
 • 86. hekaté 2008. október 27. 14:48
  „Hogy ki "bűnhődik" és ki nem a Fidesz állítólagos bűnéért, ez nézőpont kérdése. A népszavazást bírálni ezen a szinten meg több mint merészség.”
 • 85. aranka2 2008. október 27. 14:18
  „Tatus, nyotott kapukat döngetsz: eszem ágában sincs beadatni mindenféle zűrös löttyöt, csak mert kiváló pr-szakemberek mossák érte évek óta az emberek agyát.
  Második mondatodnak sokáig kerestem az értelmét, hátha tudok ráválaszolni, de nem találtam.
  Nem emlékszem olyasmire, hogy valaki aszerint kért, vagy fizetett volna pl. adót, hogy azt megszavazta, vagy sem. A fidesz, meg az Alkotmánybíróság bűnéért meg mindannyian bűnhődünk, sajnos még hosszú évekig.”
 • 84. tatus 2008. október 27. 13:56
  „aranka2: ha úgy érzi, "meg van vezetve", ne adassa be a védőoltást és akkor fizetnie sem kell. Ha egyébként Mester doktor 300 forinto kér az oltás beadásáért, akkor minden oké, eszerint ő a vizitdíj fenntartása mellett szavazott, ellentétb en azzal a sok tényleg "megvezetett" emberrel, akik ellene szavaztak. Persze ha így vesszük, akkor Mester doktor most bünteti őket a hülyeségükért.”
 • 83. egészségügyi 2008. október 27. 13:30
  „Kevdes Írástudatlan!

  Ne haragudjon már, de én meg már lassan nem tudom elképzelni, hogy Ön nem heccelésből ír olyan helyesírással amilyennel...
  Amennyiben nem, nem akarom megbántani, de ez siralmas...
  Csak annyit kellene tenni, hogy a fenti cikkben megnézi hogyan írják azt a szót, hogy orvos...
  Miért hosszú ÓÓÓÓÓ???????????Fáj,fáj,fáj!!!!!!!

  mackó! A nem kötelező védőoltás nem gyógyítás mivel nem betegségre adjuk-az választható prevenció!!!Aki ilyet kap NEM BETEG!!!”
102 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvan éve élnek boldogságban Szabóék Algyőn

Hódmezővásárhely - Egy bálon ismerkedett meg egymással Szabó Lajos és Lele Ilona. A fiatalok egy év után össze is házasodtak, s azóta, 60 esztendeje élnek boldogságban. Tovább olvasom