Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

A vásárhelyi hőség volt a vandál

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a vásárhelyi önkormányzat, mert megrongálták a nemrégiben átadott népkerti játszótéren lévő köszönetnyilvánító táblákat. Később visszavonták a feljelentést, mivel kiderült, nem vandálok pusztítottak, hanem a forróságban megolvadt a gyönge minőségű ragasztó, s a táblák leváltak a tartókról.
Több tucat gyermek jelenlétében, valamint zene- és énekszóval adták át még június 18-án Vásárhely legújabb és legmodernebb játszóterét a Népkertben. A Tiszta Szívvel Egyesület kezdeményezésére, illetve gyűjtőmunkájának köszönhetően készültek el a játékok.

Az egyesület még tavaly indította el jótékonysági akcióját. Ennek keretében koncerteket és vásárokat szerveztek, a befolyt összeget pedig a játszótér megvalósítására fordították. A népkerti – vagy régebbi nevén Erzsébet ligeti – elavult és balesetveszélyes játszóteret lebontották, s a helyén új épült.

Mivel különleges játékok is kerültek ide, például egy óriási fahajó, valamint a Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész készítette csúszda, a területet közterület-felügyelők őrizték az esti órákban június 8-ától 25-éig.

– Június 26-án bejelentést kaptunk, hogy eltűnt a játszótérről a három köszönetnyilvánító tábla. Kollégáim bejárták a helyszínt, s az egyik tábla elő is került a fűből, a másik kettő viszont nem – mondta Kőrösi Zoltán, a közterület-felügyelet vezetője.

Ismeretlen tettes ellen rongálás vétsége miatt azonnal feljelentést is tettek a városi kapitányságon. Pár nappal később megkerült a másik két hiányzó tábla is. Két vásárhelyi hozta be a polgármesteri hivatalba. Azért volt náluk, mert ők találták meg őket a játszótér gyepén, s magukkal vitték, nehogy megsérüljenek.

– Alaposabban megvizsgáltuk a három táblát, s észrevettük, egyiken sincs feszegetés nyoma, valamint nem csavarok, szögek, hanem ragasztó rögzítette őket a tartóhoz. Úgy látszik, hogy a hőség hatására megolvadt az anyag, s szétcsúsztak a táblák – folytatta Kőrösi Zoltán.
Az önkormányzat vissza is vonta feljelentését a rendőrségen, mert nem történt rongálás. A táblák azóta visszakerültek eredeti helyükre, de most tartósabb rögzítéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyűzenével a megszűnés ellen

Egy hétre az idén is a könnyűzene bázisa lett Mindszent. A helyi Alapfokú Művészeti Iskola által… Tovább olvasom