Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

A vásárhelyi ingatlanból már kiköltöztek a fedélnélküliek

Hódmezővásárhely - Piacra dobja a vásárhelyi önkormányzat a József Attila utca 38–40. szám alatti ingatlant, azaz a volt hajléktalanszállót. Megvételére jövő keddig lehet pályázni.
Ha többen is érdeklődnek, csütörtökön tartják a versenytárgyalást. Az épület üres, az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló március közepe óta már a Csomorkányi úton működik.

Nyilvános versenytárgyalást írt ki a vásárhelyi önkormányzat a belváros közelében lévő, József Attila utca 38–40. szám alatti ingatlan értékesítésére. A 275 négyzetméter hasznos alapterületű házban működött március 19-éig az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló. A két szociális intézmény nem szűnt meg, hanem átköltözött – egy nap alatt – a Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézmény 2006 márciusában átadott, Csomorkányi utcai telepére.

Az így üresen maradt József Attila utcai, egybe nyitott, de két ház- és helyrajzi szám alatt álló ingatlan kikiáltási ára 26 millió forint. A város arra számít, hogy jövő kedd délután 4-ig, azaz a végső határidőig többen is benyújtják írásbeli pályázatukat a polgármesteri hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási irodájába. Amennyiben így lesz, jövő csütörtökön délelőtt 11-kor versenytárgyalást rendeznek a városháza földszint 22. számú szobájában. Ezen csak az vehet majd részt, aki előzőleg befizet 200 ezer forint bánatpénzt a polgármesteri hivatal pénztárába.

Március óta üresen áll a József Attila utcai épület. Fotó: Frank Yvette
Március óta üresen áll a József Attila utcai épület.
Fotó: Frank Yvette

Az összeget a vesztes pályázó visszakapja, míg a nyertesnél beszámítják azt a vételárba. Az érdeklődők a helyszínen belülről is megtekinthetik az épületeket, ehhez csak időpontot kell egyeztetniük a lakosságszolgálati iroda munkatársaival. A két épület egyike teljes egészében, míg a másik négytized részben áll városi tulajdonban.

Nem csorbul az ellátás

A József Attila utcai ingatlan kiürítése nem csorbítja a hajléktalanellátást, sőt a Csomorkányi úti iskolából 130 millióért átalakított, több mint 700 négyzetméter alapterületű, 2006 nyarán átadott épületben kedvezőbb körülmények közt tölthetik idejüket az ellátottak. Itt az átmeneti szállást huszonketten, az éjjeli menedékhelyet húszan, a nappali melegedőt harmincan, míg az időszakos téli krízisszálló szolgáltatásait húszan vehetik igénybe.

Olvasóink írták

 • 8. orbit 2008. július 18. 16:02
  „Az azért nem semmi, hogy egy volt hajléktalan-szálló 26 milla gy szobor meg 20...”
 • 7. mackó 2008. július 18. 15:49
  „Mi a fenének kell vásárhelyen mindent eladni.Nincs már jóformán a városnak épülete ami van azon meg jelzálog van. Kell a pénz a pm-nek.
  Az újvárosiak meg nem örülnek ám a hajléktalanszállónak elvihették volna a Zsoldos utcára.”
 • 6. Írástudatlan 2008. július 17. 14:09
  „Na hát mz/x.te tényleg egy szerencsétlen vagy.Te már megint elvakúltan nézed a dólgokat.Úgy látom hogy megint nem értetted meg a hozzászólásom lényegét.De ezen én már nem is tudok csodálkozni.Vesd le magadról a Lázárféle szemelemzőt és úgy próbáld elólvasni a hozzászólásomat.Tehát mint egy átlagosan nórmális ember.Próbáld meg oké????Egyépként felőllem annyit írhatsz amennyit csak akarsz.Látod már megint bebizonyítottad ostobaságodat mert én egy szóval se írtam hogy mz-nek tilos véleményt nyílvánítania ugye????”
 • 5. orbit 2008. július 17. 13:43
  „Mindent tényleg nem kellene fikázni. A Csomorkány utcai szállás igen komoly létesítmény. Igaz "örül" is neki a környék, de a József Attila utcán sem volt különösebb gond tudtommal. Vittem oda néha cuccot.”
 • 4. mz 2008. július 17. 13:26
  „Ekkora öngólt te szerencsétlen!
  Olvasd már el a cikket, ne csak a címét!!!
  És ne indulatból írj, hanem ésszel mielőtt vádaskodsz!
  És ezután még én vagyok ostoba!
  Ja és talán kibérelted a helyet, hogy csak neked lehet hozzászólni?”
 • 3. Írástudatlan. 2008. július 17. 13:00
  „Jajj nekem mz! Már megint te vagy????Te nagyon ostoba!”
 • 2. mz 2008. július 17. 09:45
  „Istenem te nem csak írástudatlan vagy hanem informálatlan is.
  Láttad már az új hajléktalan szállót Újvároson?
  Ajánlom nézd meg és tájékozódj mielőtt átkokat szórnál!!!
  Tudod általában ez úgy működik, hogy építenek egy újat és a régit eladják vagy másra használja fel!!!”
 • 1. Írástudatlan. 2008. július 17. 09:07
  „Hát szerintem ez egy nagyon elhamarkodott lépés.Amilyen nagy ütemben nő a munkanélküliság vele párhuzamosan a hajléktalanok száma is nőni fog.Inkább felkellene ujítani és nem eladni.Nagy a valószínűsége hogy üzleti célok állhatnak a háttérben.Nyílván a nagyságos úr ki nőtte a Zsoldos utcai házát és nagyobra szeretné cserélni mondjuk egy kastélyra.Mit neki hajléktalan!Csak az ő családja élhessen luxszuskörűlmények között.Hát igen ezt ő megteheti büntetlenül mert nincs senki aki megállítaná.A közgyüllés is mindent megszavaz neki mert ellenkező esetben könnyen kint találhatják magukat az utcán és könnyen elveszíthetik az ajándékba kapott vagyonukat illetve állásukat.Na majd a jövő eldönti hogy elkelett-e adni ezt a hajléktalan szállót?Igaz a tél közelettével főleg ha jó hideg lessz hány hajléktalan fog megfagyni?Mondjuk a pólgármesterünket és a nagytiszteletű közgyüllést ez egyáltalán nem fogja érdekelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezés előtt áll az Eötvös-sportcsarnok

Hódmezővásárhely - Augusztus 2-án kezdődik a próbaüzem a vásárhelyi Eötvös-szakközépiskola befejezés… Tovább olvasom