Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A vásárhelyi ingyentelkeken építők közösséggé kovácsolódtak

Hódmezővásárhely - Közös kerti sütögetést, sőt már focimeccset is rendeztek a vásárhelyi Dr. Soós István utcai önkormányzati ingyentelkeken építkezők. A páros oldal a páratlan oldal ellen küzdött. Az itt lakó 21 család igazi közösség lett: hiszen szinte egyszerre kerültek ide, s mindannyian fiatalok, kisgyermekesek.
Lázár Sándor kocsibeállójának oszlopait betonozta, mikor felkerestük vásárhelyi otthonában. A fiatal banki ügyintéző családjával két éve költözött a Dr. Soós István utca 16. szám alá. Az első körben, még 2004-ben kiosztott önkormányzati telkek egyikén épített házat.

– A panelből elsőként egy gorzsai tanyára kerültünk, az egykori termelőszövetkezet szolgálati lakásába. Mivel tanyára csak nagyon minimális szocpolt lehet felvenni, ezért megpályáztuk a város által felajánlott telket – mondta a családfő.

A férfi véletlenül talált rá az önkormányzati hirdetésre egy újságban. A jelentkezés pontos dátumára már nem emlékezett, csak arra, hogy péntek délig kellett leadni a papírokat. Ő háromnegyed tizenkettőkor ért be velük a polgármesteri hivatalba, s nagyon megörültek neki, mivel ő volt a harmadik. Így az első körben rögtön közművesített telekhez jutottak.

– Nagyon szeretünk itt lakni. A három gyerek is jól érzi magát, rögtön barátokra leltek. Persze, mi felnőttek is nagyon jól kijövünk egymással, hiszen hasonló korúak vagyunk, és szinte egyszerre kerültünk ide – folytatta.

A 21 család közös programokat is szervez. A házak mögött lévő üres, füves területen már többször sütöttek-főztek. Egyszer pedig a páros oldalon lakók a páratlan oldaliak ellen is fociztak. Lázár Sándor mosolyogva közölte, hogy lealázták a páratlanokat. Hat aranygól is volt a meccsen, mert mindig újabb és újabb lehetőséget kértek a vesztesek.

Lázárék közvetlen, pontosabban leendő közvetlen szomszédja Széphegyi Eszter és családja. A Németh László gimnázium biológia és gyógytestnevelés szakos tanára és családja a hét végén költözik véglegesen a Dr. Soós István utcába. Az ugyanis, aki megnyerte a telket, és szinte teljesen fel is építette rá a házat, eladta nekik. Ők pedig a teljes befejezéshez most érkeztek, így már itt is alhatnak.

– A lányom most lesz négyéves, de nagyon jóban van a szomszédban lakó hatéves Balázzsal. Mondhatni, sűrűn átjár hozzá udvarolni – nevetett az anyuka.

Széphegyi Eszter vásárhelyi, azon belül kertvárosi. De nem innen, hanem Algyőről költöztek a város egyik legújabb utcájába. A férje viszont szegedi, így a két település között laktak egy panelben. A fiatal édesanya a végén még megjegyezte, hogy nagyon sok jót hallott az utcai közös programokról, s mint friss lakók, vagy ahogy magukat tréfásan hívja: bevándorlók, szívesen részt is vennének majd ezeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivartalanítási akciót hirdettek a vásárhelyi állatvédők

Hódmezővásárhely - Kedvezményesen ivartalanítják októberben a vásárhelyi kutyákat és macskákat a… Tovább olvasom