Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

A vásárhelyi játszóterek többsége megérett a cserére

Jelenleg nyolc vásárhelyi játszótér felel meg az új szabványoknak, a többi hetvenhét eszközeit folyamatosan cserélik. Éves szinten közel tízmillió forintot fordítanak a karbantartásukra.
Az Andrássy utcai üzletsor mögötti játszótér hintája és libikókája is régi. Fotó: Korom András
A vásárhelyi önkormányzathoz összesen nyolcvanöt játszótér tartozik. Ezek nagy többsége bel-, a többi pedig külterületen van. A batidain, az erzsébetin, a kútvölgyin és a szikáncsin kívül a mártélyi üdülőterületen lévő játszóteret is a város üzemelteti. Ez utóbbi a tiszai áradás miatt jelenleg is víz alatt van.

– A hagyományos, csővázas mászókák, hinták, csúszdák 20-30 évesek. Mivel szép lassan kikezdte őket az idő, folyamatosan karbantartjuk, illetve teljes elhasználódás esetén cseréljük őket – mondta Drahota Lilla.
A városi kertész hozzátette, nem elég, hogy elöregednek ezek a játékok, több esetben meg is rongálják őket. A vandálok pedig nem csupán a régi, hanem az új játékokban is kárt tesznek. A polgármesteri hivatal illetékesei rendszeresen ellenőriznek, figyelik, hol lazult meg egy csavar, hol törött el egy hinta ülőkéjének léce, vagy hol repedt meg a mászóka egyik foka. Ha ilyet találnak, azonnal kijavítják a hibát. Éves szinten a város közel tízmillió forintot költ a játszóterek fenntartására. Ez a pénz nem csupán a javításokra megy el, hanem többek között homokcserére, a játszótér közvetlen környezetének rendbetételére is.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2003-as rendelete fogalmazza meg a biztonsági előírásokat. Ennek a szabványnak nyolc vásárhelyi, vagyis a Csalogány, a Dobó Katalin, a Kistópart, a Szél, a Mester és Vertics utcai, valamint a kertvárosi Fórum ABC melletti, a Széchenyi téri és a napokban átadott Erzsébet-ligeti játszótér felel meg. Ezenkívül ilyen még a mártélyi üdülőterületen lévő is.

– Terveink között szerepel, hogy folyamatosan le szeretnénk cserélni azokat az eszközöket, melyek fölött már eljárt az idő. Helyükre modern és mindenféle szabványnak megfelelő játékok kerülnek – tette hozzá Drahota Lilla.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhamisítók a rács mögött

Pénzhamisítókat fogtak a Bács-Kiskun megyei nyomozók. A két kiskunfélegyházi férfi módszere… Tovább olvasom