Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A vásárhelyi Kaszap utca csomópontjában hosszú a kocsisor

Máris nagy a forgalom a vásárhelyi Kaszap utcán – bő egy héttel ezelőtt adták át a laktanya előtti körforgalomig érő szakaszt. Egyre több autós választja ezt az utat Szeged felé, a Bagolyvár előtti kereszteződés lámpái azonban még a régi forgalomhoz igazítva működnek, csúcsidőben csak három-négy zöld alatt lehet átjutni.
Csúcsidőben rendesen összetorlódnak az autók a Kaszap utcai csomópontban. Fotó: Tésik Attila
Jelentősen megváltozott az élet a vásárhelyi Bagolyvár étterem előtti kereszteződésben – ahogy arról beszámoltunk, a Kaszap utcát megépítették a laktanya előtti körforgalomig, így a Szeged felé tartók vagy onnan érkezők elkerülhetik a Kertvárost. Az autósok egyelőre ismerkednek az új helyzettel, bár máris rengeteg olyan sofőr van, aki használja az új szakaszt.

A forgalom növekedése olyannyira látványos, hogy Tóthné Mohos Erika képviselő a minapi közgyűlésen szóvá is tette: olykor csak 3-4 lámpaváltással lehet átjutni a kereszteződésen, amelyet sok kamionos is használ. Át kellene tehát állítani a lámpákat – tette hozzá –, hogy mindenki gyorsabban haladjon.

Jelenleg valóban kevés autóst engednek át a lámpák – mondta el a felvetéssel kapcsolatban Mucsi László, a műszaki iroda vezetője. Hozzátette, az első hetek tapasztalatai alapján lassan összehangolják működésüket a forgalommal. Lázár János polgármester pedig azt kérte, végezzenek forgalomszámlálást a Bagolyvár előtti kereszteződésben.

Tóthné felhívta a figyelmet: az igazi megoldást az jelentené, ha a teherautók, kamionok be sem jönnének a városba, hanem az egyelőre még csak papíron létező tehermentesítő utat használnák. A képviselő szerint legalább a 47-es laktanya előtti részétől az ipartelepig járhatóvá kellene tenni az utat. A polgármester viszont úgy véli, a tehermentesítőt nem a városnak, hanem az államnak kell megépítenie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatették József Attilát

József Attila szobra visszakerült helyére, a vásárhelyi Hősök terén mindenki megnézheti az alkotást.… Tovább olvasom