Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

A vásárhelyi macskák Bermuda-háromszöge

Brutálisan agyonvert macska tetemére bukkantak a napokban a vásárhelyi Miklós utca egyik kukájában. A környék cicatartói csak a macskák Bermuda-háromszögeként emlegetik a Damjanich és a Miklós utca sarkát, ugyanis az elmúlt ötven évben több mint száz egerész tűnt el itt nyomtalanul. Most fordult elő először, hogy legalább megtalálták a tetemet.
Szőke Krisztina állatvédő a brutálisan meggyilkolt macska tetemével Fotó: Tésik Attila
– Húsvéthétfő délutánján fedeztük fel a Miklós utcai szemetesben szegény Cilikém holttestét. A négyéves cicám egy nappal korábban tűnt el. Este hiába hívtam, nem jött már haza – mesélte szomorúan a vásárhelyi Balogh Ferencné. Erzsike néni egyedül él Damjanich utcai házában, társa csupán a három macskája. Jobban mondva most már csak kettő. Az idős asszony hozzátette, nem először tűnt el egerésze, de eddig sohasem került elő még a tetem sem.

Szőke Krisztina, a helyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület munkatársa javaslatára a néni feljelentést tett a városi kapitányságon állatkínzás, valamint állatölés miatt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A boncolási jegyzőkönyv szerint a macska fejét egy erős tárggyal brutálisan szétverték. Koponyája és az állkapcsa több helyen eltörött, a tüdeje pedig bevérzett.

A néni szomszédságában lakó Fejes Zoltánnénak április 11-én tűnt el a másfél éves macskája. Suhancról azóta sem hallott semmit az asszony.

– Itt már alig mer valaki macskát tartani, mert az esténként elkóborló állatok többsége nappal nem tér haza. Sejtjük, ki lehet a macskagyilkos, de sajnos még nem sikerült tetten érnünk, így nincs semmi bizonyítékunk ellene – vette át a szót férje, Fejes Zoltán.

A lakók félnek, így meg sem merték nevezni, vajon kit gyanúsítanak. Videokamerával felvettek egy nyitott ajtajú csapdát az egyik udvarban. Ez magában azonban még semmit sem bizonyít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székelyék a Tisza fogságában

Homokzsákokon keresztül tudja csak megközelíteni tanyáját a mártélyi Székely család. A tiszai töltés… Tovább olvasom