Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

A vásárhelyi strandfürdő szarkái a szomszédba is betörtek

Hódmezővásárhely - Egy 16 éves fiú tört be 18 éves társával kétszer is a szomszédjába Hódmezővásárhelyen. Kiderült: ugyanarról a két fiatalról van szó, akik korábban a vásárhelyi strandfürdőben több tucatnyi öltözőszekrényt feltörtek.
Július végén fogták el a vásárhelyi nyomozók azt a két fiatalt, akik bevallották a rendőröknek, hogy egy feszítővassal ők törtek fel több mint harminc öltözőszekrényt a helyi strandfürdőben. A két fiatalember most ismét hallatott magáról, ugyanis a nyomozók megalapozott gyanúja szerint azóta kétszer is betörtek a 15 éves fiatalember szomszédjába, ahonnan használati tárgyakat és szeszes italokat loptak el. A lakás ajtaját egy feszítővassal nyitották ki. Mindent felforgattak, majd többször is fordultak, mire elhordták, amit szerettek volna. Kihallgatásuk során további bűncselekményekről is beszámoltak. E szerint őrizetlenül hagyott táskát loptak a Kertvárosban, míg több nyitva hagyott autóból készpénzt, mobiltelefont, GPS-t és cigit emeltek el. A pénzt jellemzően felosztották egymást között, majd italra és ételre elköltötték. Ezen bűncselekmények kapcsán foganatosított házkutatások során a vásárhelyi nyomozók öt tő vadkendert is találtak a 15 éves fiatalember házának konyha ablaka alatt, amiről azt mondta a rendőröknek, hogy azt saját céljára termesztette, és abból alkalmanként szívott is.

A fiatalok ellen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás miatt újabb büntetőeljárásokat indított, várhatóan 30 napon belül bíró elé állhatnak, míg a 16 éves fiatalembernek visszaélés kábítószerrel vétsége miatt is felelnie kell.

A Csongrád Megyei Bíróság BV csoportja körözte azt a 24 éves férfit, akit vasárnap este fogtak el a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei a Szent László utcán. A férfiről igazoltatása során kiderült, hogy nem kezdte meg a vele szemben jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetése letöltését. A rendőrök az elítéltet átadták a Szegedi Fegyház és Börtönnek. Ugyanígy tettek azzal a 27 éves maroslelei férfival is, akit ezzel szinte párhuzamosan az Oldalkosár utcán fogták el. Ő sem vonult önként börtönbe, ezért a rendőrök vitték őt oda.

Olvasóink írták

 • 3. Falcao 2011. augusztus 31. 20:03
  „Ők sem hiába születtek, ugye?”
 • 2. papika56 2011. augusztus 30. 21:07
  „Lézer Jani ! HOL a három csapás törvénye ???
  Ezek a fiúk visszaesők ! 16-18 éves ? Ezekből milyen felnőtt lesz ? Már most jó szigorúan megbüntetni őket !
  Az a HMVhely egy fertő ! a bűnözők melegágya ! Darabolós gyilkos stb. Fityesz---2 hét múlva rend lesz !--MITŐL - MIKORTÓL számírjuk a 2 hetet ?????”
 • 1. booo 2011. augusztus 29. 18:57
  „"majd italra és ételre elköltötték. " - 15 évesen szép mutatvány!
  Remélem a rendőrök kezében van annyi eszköz hogy ezt a "szép karriert" eddig befutott fiatalt, egy jó időre kiiktassa a társadalomból, mert amit eddig tettek (és talán amire még nem derült fény) az nagyon csúnya dolog és fennálhat a bűnismétlés is.
  Kicsit nem ártana átnevelni őket!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlott a teleházat működtető egyesület

Befejezte a teleház működtetését, és feloszlott a Székkutasért Egyesület. A finanszírozáshoz az önkormányzattól kértek segítséget, de nem sikerült közös nevezőre jutni. Tovább olvasom