Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

A vásárhelyi Szűcsék Picasso szülőházát is látták

Hódmezővásárhely - Igazi művészetrajongó házaspár látogatta meg tízezredikként a vásárhelyi Picasso-kiállítást. Az algyői Szűcsék a mester malagai szülőházában is jártak, de azt mondták, az itteni tárlat nagyobb hatással volt rájuk, mint a spanyolországi.
A jövő hét végéig látható a Picasso-tárlat Vásárhelyen – az algyői Szűcs házaspár azonban nem akarta az utolsó pillanatra hagyni a kerámiák és linómetszetek megtekintését. Szűcs Szilveszter és felesége igazi művészetrajongónak számít – legyen az tánc, zene, kerámia vagy festészet. Nem is volt tehát kérdés számukra, hogy megnézik a kiállítást az Alföldi Galériában, arra azonban egyikük sem gondolt, hogy éppen ők lesznek a tízezredik látogatók. Szűcséket tegnap Lázár János köszöntötte, elmondta: külön öröm számára, hogy Algyőről érkeztek a kiállítás kedvéért. A polgármester azt is elárulta, mivel a megnyitón nem lehet alaposan körbejárni egy tárlatot, tervei szerint a hétvégén ő is visszatér, hogy megnézze a mester munkáit. A házaspár pedig elmesélte neki, hogy jártak már Picasso szülőházában is.

A Szűcs házaspárnak Lázár János polgármester nyújtottA át az ajándékcsomagot Fotó: Tésik Attila
A Szűcs házaspárnak Lázár János polgármester nyújtotta át az ajándékcsomagot.
Fotó: Tésik Attila

Kérdésünkre később azt is elárulták, hogy a művészetszeretetük valószínűleg a szegedi Tömörkény-gimnáziumban diákként eltöltött időszakban gyökerezik. Éppen ezért soha nem hagynak ki semmilyen fontos kiállítást a környéken, legyen szó Chagall, Dalí vagy Picasso műveiről. Azt is megtudtuk, hogy Vásárhelyhez különös kapocs fűzi őket: szeretik a várost, gyakran járnak ide, s lányuknak jövőre itt rendezik az esküvőt is. Mivel fiuk is 2009-ben nősül, most nem tervezik, hogy külföldi kiállításokat is megnézzenek. Szűcsék egyébként régóta előfizetői lapunknak, s elmondásuk szerint a tegnapi kiállításon az is külön élmény volt számukra, hogy most őket faggatta a sajtó.

Akciós ár, hosszabb nyitva tartás

Ceruzás spanyol est névre hallgat az a rendezvény, amelyet jövő kedden este 6 és 9 óra között szerveznek az Alföldi Galériában. A belépőt 1000 forint helyett 600-ért adják, s az Őszi Tárlatra is be lehet vele menni. Fél 8-tól Hommonai Varga András flamenco gitárművész ad műsort, s a szervezők azt kérik, mindenki vigyen magával egy ceruzavéget, amellyel egy ajándéksorsoláson vehet részt.

Olvasóink írták

 • 2. csavok 2008. november 23. 20:18
  „Valamelyikőtök biztos tudja hogyan készülnek ezek az 5-10 ezredik látogatók. Áruljátok már el nekem is.
  Az előző hölgy is szuper volt, még írt is nekünk. Ez a páros is mintha csinált lenne vagy nekem van üldözési mániám ?
  Segítsetek nekem !”
 • 1. JB007 2008. november 21. 19:50
  „A vásárhelyi Szűcsék, akik algyőiek. Ez most így hogy?
  Kapkodás? Oda nem figyelés? Néha olyan a Délmagyar mintha nem is újság, hanem csak egy blog lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nélkülözhetetlen domború asszisztensek

Hódmezővásárhely - Jó helyre került, s jól lett beállítva Vásárhely hét közlekedési tükre, amely… Tovább olvasom