Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A vasúti sínekre hajtott egy autós Kishomoknál: mentőhelikopter vitte el a sérültet, késnek a vonatok - galéria

A 47-es főút 202. kilométerénél már felszállt a sérülttel a mentőhelikopter. A tilos jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott egy autós. A teljes útzárat már feloldották.
Összeütközött egy személyautóval a Békéscsabáról Szegedre tartó személyvonat  Hódmezővásárhely és Kopáncs között, jelentős késésekre kell  számítani a vonalon - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök este az MTI-t. Urbán Attila közölte: a baleset egy jól működő fénysorompóval  biztosított útátjáróban történt. A vonaton nem sérült meg senki, a  személyautó vezetője azonban súlyos sérüléseket szenvedett,  ellátására mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

A helyszínelés idejére a két állomás között a vágányt lezárták,  ezért Algyő és Hódmezővásárhely között vonatpótló busz közlekedik,  a Szeged-Békéscsaba vonalon 60-90 perces késésekre kell számítani.


Korábban írtuk:
A mentőhelikopter felszállt a sérülttel, és Szeged irányába távozott. A forgalom megindult, a szervizút funkcionál egérútként kollégánk szerint. A vonatforgalom áll, a szerelvény is ott áll még a helyszínen, amely az autóval ütközött.
A vasúti sínekre hajtott egy autós Kishomoknál, vonattal ütközött - GALÉRIA. Fotó: Kis Réka


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi sajtóközleményt adta ki a baleset kapcsán:

"Személyi sérüléses baleset történt Hódmezővásárhelyen, Új-Kishomoknál, ahol egy vasúti átjáróban egy személyvonat és egy autó ütközött. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon teljes az útlezárás.

A baleset 2017. szeptember 28-án 16 óra 20 perckor történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személyautó a 47-es számú főútról Új-Kishomok irányába lekanyarodott. Amikor a gépkocsi a Bordás utcai vasúti kereszteződéshez ért, az átjáró fényjelző berendezésének tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol egy Hódmezővásárhely felől érkező helyközi motorvonattal ütközött. Az elsődleges adatok szerint az autó sofőrje megsérült.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett szakaszon teljes az útlezárás, valamint a vasúti közlekedés is szünetel. A járművezetők a környező utcák felé kerülhetnek.

Kérjük az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét!"

 

Korábban írtuk:
Hódmezővásárhelyen, a Bordás utcánál a 47-es főút irányából a vasúti kereszteződésbe hajtott egy autós, a figyelmeztető tilos jelzés ellenére, és a Hódmezővásárhely felől érkező motorvonattal ütközött. Az autó sofőrje megsérült az elsődleges információk szerint. A sérülés fokáról nincsenek közelebbi értesüléseink.

A 47. főút 202. kilométerénél. a mentőhelikopter távozásáig teljes lesz az útzár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már aszfaltoznak a kopáncsi körhídon - galéria az építkezésről

Már aszfaltoznak a kopáncsi körhídon - galéria az építkezésről
Az elkerülőt tavasszal adják át. Bejártuk, lefotóztuk az építkezést. Tovább olvasom