Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

A védőnők új helyre költöznének Vásárhelyen

A strand területére tervezett egészségcentrumban, valamint a közelmúltban átadott kertvárosi Medicina-házban is működne védőnői szolgálat Vásárhelyen, ha a rendelőintézet elköltözne mostani helyéről.
Az új rendelőintézet kialakításával a védőnői szolgálat is máshol működne Vásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
Új helyre költözhet a védőnői szolgálat Vásárhelyen. A Városház utca 1. alatt működő tanácsadó jövőbeni sorsa ugyanis összefonódik a rendelőintézetével, amelyet ugyancsak szeretne elköltöztetni az önkormányzat. A közgyűlés még tavaly elfogadta az erről szóló koncepciót.

Az elképzelések szerint a védőnői szolgálat két helyre kerülne. Az egyik része a strand területére tervezett egészségcentrumba, míg a másik a közelmúltban átadott Medicina-házba, azaz a kertvárosi Medgyessy Ferenc utcába költözne, tudtuk meg Havasi Katalin települési képviselőtől, egészségügyi tanácsnoktól. A strandon épülő egészségügyi intézményben látnák el a védőnők az alapellátási feladatokat, például a csecsemő-tanácsadást. De itt kapna helyet a terhesgondozás is. Ugyanakkor persze a csecsemő-tanácsadásra a Kertvárosban is lenne lehetőség. A Medicina-házban a tervek szerint például baba-mama tornát is tartanának a szakemberek. Mindez nem jelenti azt, hogy az eddigi, különböző városrészekben működő csecsemő-tanácsadók megszűnnének.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor költözik a védőnői szolgálat, mindez az új rendelőintézet kialakításától függ. A beruházáshoz először is forrást kell találni, mondta Havasi Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Privatizált ügyelet Vásárhelyen: februártól

Január helyett február elsejétől működik vállalkozásban az orvosi ügyelet Vásárhelyen. Az orvosok a… Tovább olvasom