Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A visszapillantó tükre vágta el Tibor nyakát

Hódmezővásárhely - Különösen balszerencsés baleset áldozata lett péntekről szombatra virradó éjszaka a 31 éves vásárhelyi R. Tibor. A város belterületén kismotorjával villanyoszlopnak ütközött, és a visszapillantó tükör elvágta a nyaki ütőerét. Kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.
Péntekről szombatra virradó éjszaka, éjfél tájban halálos közlekedési baleset történt Vásárhelyen. A 31 éves R. Tibor – a család nem járult hozzá a teljes név közléséhez – Simson robogójával haladt a Damjanich utca irányából a Pálffy utca felé, amikor a Holló és Szivárvány utca kereszteződésében letért az útról és villanyoszlopnak csapódott. A balesetnek három, a közelben beszélgető fiatal fültanúja volt – óriási durranást hallottak –, akik segítséget kérve megállítottak egy arra közlekedő teherautót, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget. A gyors beavatkozás sem menthette meg a 31 éves férfi életét – rengeteg vért veszített –, kórházba szállítás közben meghalt.

A Holló utcánál történt a végzetes ütközés. Fotók: rendőrség
A Holló utcánál történt a végzetes ütközés.
Fotó: rendőrség

A nyomok még szombat délelőtt is látszódtak a helyszínen: papucs, a motorból darabok (visszapillantó, lámpa), vérfolt árulkodott a tragédiáról. A 31 éves férfi minden valószínűség szerint hazafelé tartott – mondta el lapunknak Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kiderítettük: R. Tibor a Teleki utcában lakott, és a Tabán sörözőben egy férfi azt is elárulta, hogy a kocsmával szembeni házban volt az albérlete. A 31 éves férfi szomszédja, Pécsi Ilona és élettársa, Bársony Zoltán – tőlünk tudták meg a szomorú hírt – elmondta, hogy Tibor már három éve élt az albérletben – egyedül. Megtudtuk: R. Tiborék öten voltak testvérek, a szüleivel rendszeresen tartotta a kapcsolatot, sűrűn járt hozzájuk.

– Mindenki szerette, jó ember volt. A ház körüli munkákban, például a tetőjavításában is segített. Hihetetlen, felfoghatatlan, ami történt. Nemcsak az albérlőm volt, de a haverom is, mécsest gyújtottam az emlékére a helyszínen – mondta a közben megérkező főbérlő, aki szintén kérte neve elhallgatását.

A szülői háznál kisírt szemű fiatal lány, Tibor egyik húga nyitott kaput, aki édesanyja üzenetét tolmácsolta: semmit sem kívánnak mondani a tragédiáról. Később beszéltünk Tibor másik húgával, a porcelángyárban dolgozó, 25 éves Ágnessel, aki szombat hajnalban szüleitől értesült bátyja haláláról:

Valószínűleg műszaki hiba miatt történt a baleset. Fotó: Rendőrség
Valószínűleg műszaki hiba miatt történt a baleset.
Fotó: rendőrség

– Inkább tőlünk tudják meg az emberek, mi történt, mint hogy összevissza pletykáljanak – közölte, majd el-elcsukló hangon belekezdett. – A rendőrök eddig annyit mondtak, valószínűleg műszaki hiba okozta a balesetet, Tibor azért tért le az útról és csapódott a villanyoszlopnak. Az ütközés miatt a visszapillantó tükör széttört, az üveg elvágta a nyaki ütőerét, ez lehetett a végzetes sérülés. Próbálták megmenteni, de sok vért vesztett, nem sikerült... Hihetetlen. Furcsa megszokni a gondolatot, hogy ezután nem találkozhatunk, beszélgethetünk, mesélhetünk egymásnak. Én még nem veszítettem el hozzátartozómat, borzasztó érzés. Hetek, hónapok kellenek majd, hogy a család feldolgozza a történteket.

A baleset pontos körülményeit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. pityesz76 2013. március 25. 06:42
  „cerebellum szerinted egy el vérző nyakkal mit tehetnének??
  szégyelld magad”
 • 30. cerebellumm 2013. március 22. 21:57
  „És a három fiatal szemtanú, valamint a teher g.k vezetője karba tett kézzel nézték ahogy elvérzik a motoros? Egy darab ruha nem volt, amit rányomtak volna az ütőérre, amig megérkezik a mentő? Szégyellje magát mind!”
 • 29. Csillus789 2009. június 20. 17:26
  „de azért vannak itt együttérző emberek is akiknek köszönjük az egész család nevében.Sokan szerették Tibit,sok embernek hiányzik mint pl: nekünk is.Sajnos ezt visszafordítani nemlehet,pedig ha megtehetném megtenném.”
 • 28. Csillus789 2009. június 20. 17:20
  „CsImre!Én erre válaszolok neked amiket ide beírkálsz!Azt tudnod kell hogy én a húga vok és nem más és álljon meg egy kicsit a menet!Nemértem hogy hogy lehet egy ember ilyen mocskos hogy mikor ekkora tragédia történik téged csak az érdekel hogy a testvéremnek mennyi vére folyt el, meg hogy volt-e neki kutyája!
  Én bese mertem volna írni ilyen mocskos dolgot!Hát, hogy lehet egy ember ilyen érzéketlen tuskó?Erre valaki válaszoljon nekem!Némelyik ember tud akkora tahó állat lenni mint pl:te is hogy az hihetetlen!De te azt nemtudod,hogy mi mit érzünk most!Valakinek a fia volt és valainek a testvére!!!!!!!!!!!!!!!!És ennél mocskosabb dolgokkal is illethetnélek,de én nem süllyedek odáig le ahova te!!!!!!!!!nemkvánom senkinek,hogy ilyen dolog történjel akárkivel is,de ha mégis akkor majd meglátod mikor neked is ilyet írnak be és majd akkor elgondolkozol a dolgokon!!!!!!!!!!!Na szeva
  GYÁSZOLÓ HÚGA”
 • 27. rozsavirag 2009. június 16. 14:49
  „Mindenkinek köszönöm az együttérzést, az egész család nevében. Egyaránt annak, aki ismerte Tibit, és annak is, aki nem. Igazán csak az tudhatja milyen érzés elveszíteni egy családtagot, főleg ilyen fiatalon, aki már ezt átélte. Sajnos most rajtunk volt a sor. Nem kívánom ezt senkinek, ezt se ő, se mi, a családja, nem érdemeltük ki. Ahogy már ezt írták, szerencsétlen véletlen sorozat: ha nem pont oda pattan a szilánk, a rendőrök szerint is felállt volna, és hazasétált volna nagyobb sérülés nélkül. Pech.
  Örökké a szívünkben fogsz élni, drága bátyuskám!!!”
 • 26. Riri 2009. június 16. 11:09
  „Őszinte Részvétem a családnak , minden ismerőseinek, barátjának.”
 • 25. latyi 2009. június 16. 10:45
  „Így ismeretlenül kívánom aludjad örök álmod békében.
  Őszinte Részvétem a Családnak”
 • 24. Sandokan 2009. június 16. 10:28
  „Legyen neked könnyű a föld, nyugodj békében Tibi! :(”
 • 23. trixi11 2009. június 16. 09:44
  „21. hozzászólás joy
  Valószínűleg te is nagyon élveznéd hasonló estben, ha címlapon látnád hozzátartozód vérét! :(”
 • 22. IVY 2009. június 16. 09:15
  „A felső fotó alapján, az összes vére elfolyt a szerencsétlennek.....
  R.I.P.”
 • 21. joy 2009. június 16. 06:45
  „[1rixi11]!
  Nem tudod, mit beszélsz.
  A DM-DéMOn feladata a tájékoztatás szűkebb-tágabb környezetünk eseményeiról, történéseiről, és nem az olvasói seg.nyalogatás, hogy örvendezzen.
  Azt tegyék a párthuszárok!

  Részvétem a családnak.
  Fatális véletlen sorozat történt.”
 • 20. smalltown 2009. június 16. 02:43
  „18
  dehonnem!:)”
 • 19. idir 2009. június 16. 02:20
  „Reszvetem a csaladnak. Az ujsagot meg szerintem kar mindenert mocskolni es kritizalni az osszes cikket,amit feltesznek az ineternetre,mert ha ez az ujag sem lenne, akkor hol tudnak az emberek elmondani,nevtelenul ,inkongnitoban az igaz velemenyuket,politikarol,stb.meg minden Vasahelyt erinto kerdesrol.
  Vagy ez is egyfajta kampany fogas?”
 • 18. trixi11 2009. június 15. 22:48
  „smalltown
  Látod nem is vagyok olyan szörnyű! :))”
 • 17. yuhvan 2009. június 15. 22:46
  „Kedves DÓZER!
  Nem is írhatad volna le jobban. Mi is búcsúzunk tőled Tibi!
  Részvétünk a családnak!”
 • 16. smalltown 2009. június 15. 22:41
  „Borzaszto! Reszvetem a csaladjanak!:((

  En sem ertem, miert kellett a csaladot zaklatni, ugyan mit kerdeznenek toluk?? Tessek mondani, mit erzett,mikor megtudta, hogy a gyermeke meghalt?" ?????? Tapintatlan zaklatas! :(((”
 • 15. CsImre 2009. június 15. 21:57
  „"Nem kívánom, hogy a szűkebb környezetedben történjen hasonló, de akkor megnézném, mennyire van kedved poénkodni."

  Már átestem rajta. :(
  Valóban az agresszív, és erkölcstelen újságírásról írtam.”
 • 14. flexnakearanka 2009. június 15. 18:39
  „jujj de szörnyüüü”
 • 13. pocokkaa 2009. június 15. 18:37
  „Yucca, szerintem a 10. hozzászólás csak a hatásvadászatra reagált, nem tiszteletlen szeretett volna lenni, kritikája a bulvárosodásnak szól.
  Nyugodjon békében a fiatalember!”
 • 12. web 2009. június 15. 18:36
  „"semmit sem kívánnak mondani a tragédiáról" mondta ezt az édesanyja. De ezt ez az újságíró nem tudja fölfogni.
  Szégyen!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarók, fáslik a világ leprásainak

Hódmezővásárhely - Leprásoknak kötnek, horgolnak takarókat, plédeket a vásárhelyi református Újtemplomba járó asszonyok. Tovább olvasom