Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

A VPOP nyomoz Mártélyon

Továbbra sincs gyanúsítottja a mártélyi csatornázás ügyében tett feljelentés után indult nyomozásnak. Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, és más bűncselekmények gyanúja alapján a megyei rendőr-főkapitányság indított eljárást, de azóta az ügy átkerült a Vám- és Pénzügyőrséghez. A csatorna és a szennyvíztisztító közben elkészült.
Lapunkban már többször beszámoltunk arról, hogy Lázár János országgyűlési képviselő azért tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a rendőrségen, mert visszaéléseket vélt felfedezni a mártélyi csatornaberuházás kapcsán. Ítélet még nincs, hiszen jelenleg is folyik a nyomozás. Az ügyet még a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdte el vizsgálni. A rendőrök jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, és más bűncselekmények gyanúja miatt indítottak nyomozást. A büntetőeljárási törvény módosítása miatt azonban 2006. szeptember 15-i hatállyal bizonyos gazdasági bűncselekmények vizsgálata elkerült a rendőrségtől. Az ügyet a Vám- és Pénzügyőrség vette át.

A pénzügyőrség dél-alföldi regionális nyomozóirodájától kapott tájékoztatás szerint az ügy jelenleg nyomozati szakaszban tart, ügyészi állásfoglalásra várnak. Továbbra sincs az ügynek gyanúsítottja, és azt is elárulták, hogy valószínűleg az azóta elkészült beruházásra nem lesz hatással a születendő ítélet. Mivel közösségi érdekről van szó, a csatornát nem szedik fel, s a szennyvíztisztítót sem bontják le.

Balogh Jánosné mártélyi polgármestert tanúként hallgatták ki az ügyben. A község első embere lapunknak elmondta, azóta semmilyen értesítést nem kapott egyetlen hivatalos szervtől sem, így nem tudja, jelenleg hol tarthat a nyomozás.

– A munka befejeződött. A tervek szerint november végén indul a próbaüzem, mely három hónapig tart. Ezalatt a rendszerre rácsatlakozóknak egy fillérjükbe sem kerül a szennyvíz tisztítása – tette hozzá a polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alpolgármesteri szék még üres

Gyenes János sem kapott tegnap elég voksot a mindszenti képviselőktől ahhoz, hogy betölthesse az… Tovább olvasom