Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Abdul Rahim autóügye nehezen kerül nyugvópontra

Mindszent - Nem kell megfizetnie az összetört önkormányzati autó miatti kárt a mindszenti képviselő Abdul Rahimnak – első fokon így döntött a bíróság, a város azonban fellebbez. A kocsit azóta sem tudták pótolni.
Tovább folytatódik a mindszenti képviselő, Abdul Rahim autóügye. Az önkormányzat tavaly bírósághoz fordult amiatt, hogy a városatya nem fizette ki a polgármesteri hivatal autójában keletkezett kárt. Korábban megírtuk: az IZG-982-es rendszámú Citroën Jumpert 2008 nyarán – önkormányzati sofőr hiányában – vezette Abdul Rahim egy németországi kiküldetésen. Hartheimben jártak, a testvérváros rendezvényén. Abdul azt mondta: fékeznie kellett a feltorlódott gépjárművek miatt, ekkor egy másik autó hátulról ütközött nekik. Kénytelen volt az útpadkának hajtani a kocsival, hogy elkerülje a súlyosabb következményeket. Kilencen utaztak Mindszentről, senki nem sérült meg. A kocsinak volt casco biztosítása, de ez minden kárt nem térít meg. A képviselő akkor elismerte felelősségét, ám később máshogyan látta, szerinte nem neki kellene kifizetnie a mintegy 900 ezer forintot (a biztosító által nem fizetett önrészt, az autó kinti tárolásának és hazahozatalának költségét).

A doktor csak akkor fizeti ki az összetört önkormányzati autó kárát, ha a bíróság kötelezi erre. Fotó: Tésik Attila
A doktor csak akkor fizeti ki az összetört önkormányzati autó kárát,
ha a bíróság kötelezi erre. Fotó: Tésik Attila

Első fokon a bíróság elutasította a város keresetét, ám ezzel még nem ért véget az ügy, az önkormányzat fellebbez. Azóta sem tudták pótolni az autót, amit totálkárosan értékesítettek. Egy használt gépjármű is 3–4 millió forintba kerül, amit a város a jelenlegi gazdasági helyzetében nem tud beszerezni. Ezt erősítette meg Hevesi István települési képviselő is. Elmondta: szerinte jogos az önkormányzat követelése, de majd a bíróság eldönti, hogy ki kell-e fizetni a pénzt vagy sem. Hozzátette: a mostani helyzetben minden fillér számít az önkormányzatnak, a kintlévőségek is.

A bíróság döntésén múlik, kifizeti-e az önkormányzatnak az összetört autóért a 900 ezer forintot – mondta Abdul Rahim. Amíg nem kötelezik, addig nem is fogja megtenni. Továbbra is úgy véli: nem neki kellene állnia a költséget.

Olvasóink írták

 • 7. aggodo 2010. január 15. 22:53
  „Az onkormanyzat biztosan sporolt a biztositasnal is,azert nem fizet a biztosito,csak annynit,mire a biztositast megkotottek.Ha valaki hatulrol belemegy a masik kocsiba,akkor mindig a hatso a hibas.Igy annak a kocsi vezetojenek a biztositasanak kell kifizetnie a kulbozetet.Egyebkent is,a Doktor Ur az onkormanyzat megbizasabol soforkent,megbizasbol vezette az onkoranyzat kocsijat.Igy a kar ,ami nem terul meg,az onkormanyzate.”
 • 6. Filctoll 2010. január 14. 23:01
  „Sok sikert Doktor Úr!”
 • 5. DMagóg 2010. január 14. 08:53
  „Az elveszített per költsége is kár. A per elindítói, példamutató módon, önként megtéríthetnék az önkormányzatnak így okozott kárt, az egyenlő elbírálás elve alapján. Megteszik?

  Még egy jogi analfabéta számára is nyilvánvaló, hogy ilyen esetben legfeljebb egy erősen korlátozott kártérítési felelősség állhat fenn, ha fennáll egyáltalán. Egyesek titkolhatnák a jogi végzettségüket, nem égetnék le magukat még jobban.”
 • 4. totya66 2010. január 14. 07:02
  „"Dongó 2010.01.12. 16:02" Persze hogy mozgatja hiszen mindszent nélkül ő itt egy irodista volna az önkormányzatnál, nem kevés pénzt ígért anno hogy rá szavazzanak. Most pedig látni kell a lakosoknak hogy ő még él, igaz jó volna ha itt nálunk ő meg kifizetné azt a 11 milliárdos kárt amit 6 év alatt okozott.”
 • 3. Minibusz 2010. január 13. 11:47
  „Így már értem a dolgot.”
 • 2. hajnalka 2010. január 12. 20:28
  „A városvezetés tagjai egymást perelgetik. Mennyire jellemző!”
 • 1. Dongó 2010. január 12. 16:02
  „Na mi van? Jancsika megint mozgatja a marionet bábjait. Látod Abdul, ha nem szimpatizálnál a Jobbikkal, Jancsika nem rángatná a madzagot a kiskutyái nyakán, merthogy onnan fúj a szél, az bizonyos,
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyről szól a Belvedere

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyről szól a Belvedere Meridionale történettudományi folyóirat… Tovább olvasom