Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Adél hegedül, énekel és balettozik

Hódmezővásárhely - Arany minősítést kapott és a Fantast Nemzetközi Zenei Vetélkedő legjobbjának választották a vásárhelyi Hevesi Adélt, aki hegedűjátékával kápráztatta el a vajdasági Óbecsén rendezett verseny zsűrijét. A kislány énekel és balettozik is.
Negyedik alkalommal rendezte meg Óbecsén a helyi Petar Konjović Zeneiskola a Fantast Nemzetközi Zenei Vetélkedőt. Számos országból, így Szerbiából, Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Macedóniából, Szlovéniából és Bosznia-Hercegovinából 440 muzsikus vett részt a versenyen.

Hevesi Adél, a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákja hegedűvel lépett színpadra. Játékát a zsűri is elismerte, és a legmagasabb, arany minősítésűre értékelte.

A 13 éves diák jelenleg a szegedi Király-König Péter Zeneiskola növendéke, felkészítő tanára Gabnai Sarolta, aki tavaly szeptembertől tanítja, zongorakísérője Paragi Balázs. Előtte a vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában Soós-Kirnyák Melinda mellett is tanult, és mai napig az intézmény zenekarának első hegedűse, koncertmestere.

Hevesi Adél 4 éves kora óta játszik hegedűn. Fotó: Schmidt Andrea
Hevesi Adél 4 éves kora óta játszik hegedűn.
Fotó: Schmidt Andrea

Adél 4 éves kora óta a hegedül. A bátyjától születésnapjára kapta a hangszert, amit azóta nem engedett el – emlékezett vissza a kislány zenei karrierjének kezdetére az édesanyja. Nyáron a XVII. Vonós és Zongora Mesterkurzuson vesz részt, amelyet Budapesten a Józsefvárosi Ádám Jenő Zeneiskola szervez.

– Adél eddig is szépen hegedült, de az utóbbi egy évben zenei kifejezése sokat alakult, fejlődött. Erősebb lett a kisugárzása. Idén tavasszal a Topolyai Nemzetközi Hegedűversenyen első helyezést, a Törökszentmiklósi IV. Nemzetközi Hegedűfesztiválon bronz minősítést ért el – mondta Gabnai Sarolta zenetanár, aki hozzátette, a sokoldalú kislány nem csak a zenében nyújt kiemelkedőt.

– A tanulás, a balett-, a szolfézsórák és a zenekari próbák mellett nem sok időm jut másra – mondta a vásárhelyi kislány, aki már hozzászokott a pörgős élethez. Hozzátette, a barátokkal az iskolában, illetve hétvégente találkozik, olyankor elmennek egymáshoz. Adél szerint jónak és kitartónak kell lenni, ha valaki ezen a pályán képzeli el a jövőt. – Én hegedülni szeretnék – jelentette ki. Az idei bizonyítványa sem lesz változatos, úgy néz ki, csak ötösök kerülnek bele.

Adél a Kazinczy Szépkiejtési Versenyen 3. helyen végzett, a megyei Bicinium Énekversenyen pedig kiemelt első helyen zárt. Mindezek mellett tagja a szegedi Ladybird Balett Stúdiónak is. A csoporttal most készülnek a gálaműsorukra, amelyet a Szegedi Nemzeti Színházban adnak elő, ahol a vásárhelyi kislány szólót táncol.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 évig Szedlák Renáta az igazgató

2020-ig Szedlák Renáta vezeti a Mindszenti Általános Iskolát. Olyan intézményt szeretne, ahová örömmel járnak a gyerekek.
Tovább olvasom