Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Ajándék téli abroncsok a vásárhelyi mentősöknek

Hódmezővásárhely - Az Országos Mentőszolgálat nem engedheti meg magának, hogy minden járművére télit gumit szereltessen. A hét végén Vásárhelyen céges és magánfelajánlásoknak köszönhetően ingyen kaptak a mentők vadonatúj téli abroncsokat.
A vásárhelyi K.E.S. Mobil Kft. telephelyére szombat délelőtt egy mentőautó érkezett. Szerencsére senki sem sérült meg a műhelyben, csak a cégnek és a Rádió 7-nek, valamint több magánszemélynek köszönhetően téli gumiabroncsokat szereltek a járműre.

– Csongrád megyében összesen 43 mentőautó van. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szűkös anyagi helyzete miatt csak négy évszakos gumikat tudunk felszereltetni, télire nem futja. Ezért örülünk a szinte egyedinek mondható vásárhelyi támogatásnak – mondta lapunknak Welsch Tamás, az OMSZ Csongrád megyei kirendeltségének műszaki vezetője.

A vásárhelyi állomáson jelenleg négy jármű, valamint harmincfős személyzet dolgozik. Túri Mihály vezető mentőtiszt elmondta, hogy két Toyota nappali, egy pedig 24 órás szolgálatot lát el, a Mercedes Sprinter pedig az eset rohamkocsijuk. Ez utóbbi – ugyancsak felajánlásokból – már kapott téli gumit. Az ügyeletisre a hét végén, a másik kettőre meg várhatóan ezen a héten rakják fel a téli abroncsokat, amennyiben az adományok beérkeznek az alapítványukhoz.

Ez az ajándék a vásárhelyieké – ám az országban sok helyen csak így jut téli gumi a rohamkocsikra. Fotó: Tésik Attila

A vásárhelyi mentősök vonulási körzete igen nagy, mintegy 20-25 kilométer sugarú körben látnak el feladatokat. Ez nem csak a város közigazgatási területét – beleértve a kiterjedt tanyavilágot – jelenti, hanem hozzájuk tartozik még Székkutas és Mártély is. Az új beutalási rend miatt bizonyos feladatokat Mindszenten is el kell látniuk, és folyamatosan szállítanak betegeket Szegedre, illetve Szentesre is.

– Autóink a múlt hónapban összesen mintegy 18 ezer 500 kilométert futnak. Ebből a legtöbben, hatezerötszázat, a 24 órás műszakban lévő Toyota teljesített – vette át a szót Lukács Adorján, a helyi mentőállomás műszaki gondnoka.

Szombaton délelőtt az új gumik egy részét felajánló cég telephelyén az ügyvezető, Kádár Ervin Sándor is segített kollégáinak felrakni az abroncsokat. Megtudtuk tőle, hogy a vadonatúj gumik darabja 22 ezer 600 forintba kerül.

Mentés a Jövőért

A vásárhelyi mentőállomás életében nem ez volt az egyetlen segítség. A magukat megnevezni nem akarók a Mentés a Jövőért Alapítvány számlaszámára kisebb-nagyobb összegeket fizetnek be. Ezenkívül az önkormányzat is jelentős támogatást nyújt. Korábban ötmillió forintos értékben vásároltak eszközöket, felújították az állomás épületét, illetve hozzájárultak az elektromos kapunyitó rendszer felszereléséhez is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat művész pályázott a Rapcsák-szobor készítésére

Hódmezővásárhely - Hat szobrászművész jelentkezett arra a zárt pályázatra, amelyet a… Tovább olvasom