Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Ajándékutalványt kapnak a legidősebbek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Több esetben is nyitott kapukat döngettek a felszólalók a tegnapi, estébe nyúló vásárhelyi közmeghallgatáson. Kiderült ugyanis, hogy jövőre nem emelkednek a helyi adók, illetve nem vonják össze a fogyatékosok nappali otthonát a Csodaház foglalkoztatóval.
A gazdasági világválságnak a vásárhelyi családokra gyakorolt hatásáról rendezett közmeghallgatást tegnap a vásárhelyi közgyűlés, ám a városháza dísztermében más jellegű, a lakosságot foglalkoztató ügyek is szóba kerültek. Lapzártánkig szó esett szemetes buszmegállóról, a kopáncsiak ivóvizéről és a természettudományos oktatás fontosságáról is. Kovács Pál főtanácsos a gazdasági válságnak a városlakókra is gyakorolt hatásáról, s a recesszió ellen tett városi lépésekről szólt részletesen. Kiss Andrásné, a népjóléti csoport tanácsosa elmondta: december 19-én és 20-án a Fekete Sas Szállóban ajándékozzák meg azokat a gyerekeket, akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Idén minden 80 év feletti helybéli 3 ezer forintos ajándékutalványt kap a várostól. Elhangzott: eddig 862-en kaptak fejenként 6 mázsa tűzifát az önkormányzattól.

A hozzászólók sorát Márki-Zay János nyitotta meg. Azt javasolta, hogy a képviselők most megspórolt illetményéből létesítsen a város egy természettudományos képző centrumot, s hogy a parkolási díjak 20 százalékát fordítsák a gépjárművek okozta környezetszennyezés ellensúlyozására. Krizsán Ferenc Tibor a kopáncsiak nevében tette szóvá, hogy nincs megfelelő ivóvizük, illetve hogy trágyalé csorog a csatornában. Lázár János mindkét kérdésben intézkedést ígért. Bíró Miklósné a Holló és a Damjanich utca sarkán lévő buszmegálló megközelítésének nehézségeit, illetve az ott lévő rengeteg csikket tette szóvá, s szemétszállítás ügyben kért és kapott tanácsot.

Kádár Mihályné a fogyatékosok nappali otthonába járók érdekében szólt. Nyitott kapukat döngetett. Fotó: Tésik Attila
Kádár Mihályné a fogyatékosok nappali otthonába járók érdekében szólt. Nyitott kapukat döngetett. Fotó: Tésik Attila

Kádár Mihályné és Hoffmanné Ádász Edit véleménye szerint a fogyatékosok nappali intézete lakóinak a Csodaház napközi otthonba történő tervezett átköltöztetése nem megfelelő megoldás. Lázár János megnyugtatta őket, hogy a közgyűlés nem vonta össze a két intézményt. Bánfi Sándor a Róka utcai iskola megszüntetésével kapcsolatban mondta el szülői aggályait, s arra kérte a várost, ne emeljék a vállalkozások terheit. A polgármestertől pedig azt kérte, hasson a középiskolák igazgatóira, hogy csökkenjenek a diákbálok szülőkre nehezedő költségei. A polgármester ezzel teljesen egyetértett. Elhangzott: a kisdiákokat jövőre iskolabusszal szállítják a Kiss Lajos iskolába, illetve hogy jövőre nem emelkednek a helyi adók.

Polgármesteri köszönetnyilvánítás

Bevezetőjében Lázár János polgármester köszönte meg a város törvénytisztelő és adófizető polgárainak, hogy segítik a város munkáját. Hangsúlyozta: a legnagyobb és legfontosabb eredménynek a vásárhelyiek összefogását tartja. Megköszönte a közgyűlés valamennyi tagjának a városért végzett munkát, valamint a városi intézmények, cégek vezetői tevékenységét. Kiemelte: tíz év kellett, hogy a város visszanyerje a közgyűlés és a polgármester közötti harc miatt 1999-ben megkopott reputációját.

Olvasóink írták

  • 1. vadlab 2008. december 11. 18:21
    „Én is ott voltam, de a cikk csak a csip-csup dolgokat irja le nagyon sarkosan!
    A lényeget már nem merik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,2 millió forintos játszótér az Észak utcára

Hódmezővásárhely - Cserediákokat fogadott és küldött, jószolgálati programja nyomán pedig új udvari… Tovább olvasom