Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Ajánlat végzős nyolcadikosoknak a vásárhelyi börzén

Salátát kóstolhattak, élő szobrokat nézhettek, sőt gépfegyvert is vehettek a kezükbe a vásárhelyi pályaválasztási börze látogatói. Nagyon sok diák jött el a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnokba, ahol a város középiskolái, szakmunkásképzői mutatkoztak be.
Az élő szobrok is megmozdultak néha. Fotó: Tésik Attila
Nem sokkal dél előtt szinte egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban rendezett pályaválasztási börzén. A nyolcadikos diákok mellett szép számmal voltak jelen középiskolások, nemcsak a sulik standjain, hanem az érdeklődők között is. Jobb későn, mint soha – így ismerkedhettek meg a többi tanintézettel.

A végzős általános iskolások közül néhányan rácsodálkoztak a Corvin szakközép standjára, melyen az időnként meg-megmozduló „élő" szobrok, illetve a megkóstolható saláták aratták a legnagyobb sikert. A fiúk egy része pedig odatapadt ahhoz a Citroënhez, mely a motordiagnosztikát illusztrálta, persze már a Kalmár-iskola bemutatójának keretében. A toborzóiroda előtt is toporogtak jó néhányan, hogy életükben először gépfegyvert vehessenek a kezükbe.

– Nekem a legjobban a Corvin strandja tetszett, ugyanis cukrász szeretnék lenni, és nekik szép és ízes a marcipánjuk – árulta el Olasz Mária, a mindszenti általános iskola diákja. Hozzátette: ez a szakma azért is tetszik neki, mert szeret sütit enni.

Cukrásznak és/vagy péknek készül Mária iskolatársa, Sándor Anita is, akinek a családjában ismeretlen ez a szakma. Viszont – mondta – mindenki szereti a finom ételeket.

Mihály Ottónak, a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola végzősének például rendkívül határozott elképzelései vannak. Építészmérnök szeretne lenni, s elsősorban hidakat akar tervezni. Azt azonban, hogy a Műszaki Egyetemre majdan melyik középiskolából jelentkezzen, még nem tudta eldönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonazenészből feltaláló

Polihisztorként emlegetik szülővárosában, Mindszenten Mihály Józsefet, aki 15 évesen… Tovább olvasom