Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Akár februárban is csúszkálhatunk

Hódmezővásárhely - A plusz 5-10 Celsius-fok még nem olvasztja meg a vásárhelyi szabadtéri pálya jegét, csak a tartós napsütés jelent problémát. Mivel nincs belépőjegy, nem számolják a csúszkálókat, de az biztos, hogy a nyitás óta több ezren korcsolyáznak a Kossuth téren.
Évek óta egyre népszerűbb a vásárhelyi önkormányzat „téli ajándéka", vagyis a Kossuth téren felállított jégpálya. Az ingyenes lehetőséggel az idei szezonban tavaly december eleje óta élhetnek a csúszkálni vágyók. Naponta délelőtt tíz és este nyolc óra között tart nyitva a pálya.

Hetente több százan csúszkálnak a jégen Fotó: Tésik Attila

A tervek szerint február végéig üzemeltetik, de természetesen ebbe jócskán beleszólhat az időjárás. A tévhitekkel ellentétben nem a pluszfokok, hanem a tartós napsütés a legnagyobb ellensége a jégnek. Plusz 5-10 Celsius-fok között még semmi baj nem történik, viszont a hosszan tartó napsütés ellen nincs orvosság. A fedetlen felületre érkező sugarak szép lassan elkásásítják jeget. Tavaly a vásárhelyieknek szerencséjük volt az idővel, egészen február végig használhatták a pályát.

Pontos számot nem lehet mondani arról, hogy eddig mennyien vették igénybe a Kossuth téri „nyitott csarnokot". Mivel ingyenes, jegyet nem kell váltani. A többség korcsolyát se bérel, a sajátjukat használják. Így a becslések szerint hetente több százan csúszkálnak a városháza előtt. A fiatalok vannak többségben, így hétvégenként vagy tanítási szünet esetén a legzsúfoltabb a jég.

Olvasóink írták

  • 2. alma 2008. január 11. 09:42
    „És akkor mi van ha számolja?”
  • 1. totya66 2008. január 11. 08:52
    „A belépés ingyenes, de a jegyet azért osztja a biztonsági őr hogy számolni tudják a korcsolyázókat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arzén: Vásárhely készül a szűrésre

Hódmezővásárhely - Egy-két milliárd forint közötti összegbe kerülne Vásárhely ivóvizének… Tovább olvasom