Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Ákosnak a vasárnapi koncerten is felüdülés volt a zene

Koncertje előtt részt vett a vásárhelyi ünnepi szentmisén Ákos; „valaminek tartania kell az emberben a lelket" – mondta magyarázatképpen. Turnéjának lapunk által is támogatott vásárhelyi koncertje egy tizenöt hónapos sikersorozatot zárt le. A zenész fáradt, mert a produkció vezetésének feladata is rá hárul. Azt mondta: „olyan ez, mint a bukta: sok tésztát kell megenni a lekvárért." A lekvár: az, hogy közben zenélhet is.
Nagyszerű vásárhelyi koncerttel zárta turnéját Fotó: Gyenes Kálmán
Méltón zárult Ákos Az utolsó hangos dal című koncertsorozata vasárnap este Hódmezővásárhelyen. A Szent István téren a tömeg együtt énekelte a zenésszel a dalok refrénjét.

– Nehéz, tizenöt hónapos koncertsorozatot zárunk – mondta a fellépés előtt lapunknak Ákos. – Amikor 2004. május 29-én a Kisstadionban felléptünk, hogy idézzem a Tanú című filmből Pelikán Józsefet: még nem tudtam, hogy békaemberekkel találkozom majd, azaz: hogy a fellépésnek harminc állomása lesz.

Ákosék említett kisstadionbeli koncertje ugyanis váratlan sikert hozott, hiszen a Magyar Koncertszervezők elnöke szerint a tizenötezres nézőszámot három év alatt egy magyar vagy külföldi előadó sem produkálta a Kisstadion színpadán.

– Nagyon örültem, hogy ennyien voltak kíváncsiak ránk, igaz, nem az számít, hogy százötvenen vagy százötvenezren vannak-e a nézőtéren –
Ákos tapsot és bort is kapott Vásárhelyen

Hatalmas sikert aratott vasárnapi vásárhelyi koncertjével Ákos és zenekara.

Az éjszakába nyúló hangversenyre – melynek híre az esemény médiatámogatását biztosító lapunk segítségével jutott el olvasóinkhoz megyeszerte – tizenötezernél is többen voltak kíváncsiak.

Az érdeklődést jól jellemezte, hogy a Szent István tér kicsinek bizonyult a nézők számára. A nagy távolság miatt a színpadon lévő zenészeket a hátul állók már nem láthatták volna, ezért ők egy hatalmas kivetítő segítségével láthatták a színpadot, még a zsinagóga elől is. A zene ereje viszont megfelelő volt, jól lehetett hallani távolabb is.

Örült a vásárhelyi programok nagy látogatottságának Lázár János polgármester is, akinek ez a koncert is tetszett. A polgármester Ákost a város nevében ajándékkal, egy üveg borral is meglepte.  
tette hozzá Ákos. A nevezetes fellépésről készült Az utolsó hangos dal címet viselő dupla album, s az itt rögzített koncertfilm DVD-n is megjelent.

Ákosék a koncertsorozatot tavaly Székesfehérváron szerették volna befejezni. Nem sokkal később azonban a Mol felkérésére a Budapest Arénában 12 ezres telt ház előtt játszottak, amelyet tényleg a turné záróeseményének gondoltak.

– Teljesen mást terveztem erre az esztendőre – mondta Ákos. – mert a 2002-ben megjelent Új törvény című album óta nagyon kevés időm volt új dalokkal foglalkozni. 2003-ban az Andante-turnéval jártuk az országot, ennek során jó pár dalötlet összegyűlt, de nem volt idő kidolgozni ezeket.

Ákosék számára az új koncertkörút az idén május elsején a piliscsabai katolikus egyetemen adott fellépéssel indult. A repertoár azóta folyamatosan változott, így előadásról előadásra cserélgették a dalokat.

Ákos szövegeiben nagy hangsúllyal jelenik meg a hit, s az előadóművész a vásárhelyi koncert előtt részt is vett a szentmisén. Mint mondta, ez azért fontos számára, mert valaminek tartania kell az emberben a lelket.

Az előadóművész korábban színházban is szerepelt, s öt verseskötete jelent meg, elárulta: legjobban verseket szeret írni, igaz, erre van a legkevesebb módja. Kevésbé szereti a produkciója egyre gyarapodó gazdaságvezetői munkáját végezni.

– Szeretek színpadon lenni, verseket írni, és úgy érzem, hogy olyan ez a produkcióvezetői munka, mint a bukta: rengeteg tésztát meg kell enni azért a kis lekvárért. Közben egyre vastagszik a kelt tészta, s egyre kevesebb a lekvár. Pályám során ráadásul kaptam kritikaként hideget-meleget: ha valaki valami igazán nagy formátumú dolgot akar létrehozni, akkor egyszerre sok irigye lesz, s nagy ellenállásba ütközik. Ebből következik, hogy a színpadi két óra munka nagyszerű, de ami körülötte van, az nagyon fárasztóvá vált – összegezte Ákos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Betonutat bízták meg a városi útépítésekkel

A Betonút Rt. újítja fel a vásárhelyi belterületi utakat – döntöttek egyhangúlag pénteki zárt… Tovább olvasom