Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Aktivistákkal gyűjtik az aláírásokat Vásárhelyen is

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen is megkezdte a Fidesz a népszavazási kezdeményezést támogató aláírások gyűjtését. A hét végén három-négyezer támogató szignóra számítanak.
A párt kampánynyitó sajtótájékoztatójával kezdődött pénteken Vásárhelyen a Fidesz által kezdeményezett népszavazáshoz az aláírásgyűjtés. Havasi Katalin, a helyi szervezet elnöke közölte: a kormány az országot súlyos szociális válságba sodorta, és ezt senki sem hagyhatja szó nélkül.

– Az egyre inkább elszegényedő, kiszolgáltatott helyzetbe kerülő kisemberek sorsa azon múlik – mondta Havasi Katalin –, hogy felismerik-e érdekeiket és képesek-e azokat érvényesíteni. Erre a népszavazás békés, törvényes eszközt kínál. Nem a pártszimpátia számít, hanem az, hogy egyenlő esélyünk legyen a színvonalas orvosi ellátásra, és a tehetséges, ne a gazdag fiatalok alkossák a jövő értelmiségét.

A legnagyobb ellenzéki párt a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj ügyében kezdeményez népszavazást, ehhez gyűjtik – kérdésenként – a 200 ezer támogató aláírást. Az akcióra a Fidesznek és a KDNP-nek a törvény szerint négy hónap áll rendelkezésre, de a minimálisan szükséges mennyiséget a párttagok, a szimpatizánsok, az aktivisták mozgósításával – házról házra járva, felkeresve az ismerősöket – 48 órán belül szeretnék összeszedni.

Kérdésünkre, hogy Vásárhelyen mennyien vesznek részt ebben a munkában, Havasi Katalin először azt válaszolta, sokan, majd közölte, ez a szám nem publikus. De azt elárulta, hogy három-négyezer támogató aláírásra számítanak a hét végén. A hitelesített ívek a Fidesz helyi székházában (Bajcsy-Zsilinszky u. 2.) ma és holnap délelőtt 9 órától délután 4 óráig, hétfőn délelőtt 9-től 12 óráig aláírhatók. A tájékoztatót követően már szignáltak az íveket a megjelent fideszes önkormányzati képviselők, Havasi Katalin, Tóthné Kecskeméti Katalin, Fekete Ferenc és Benkő Zsolt, Varga András pedig a délután folyamán. Délután kettőtől fél ötig ezen a helyszínen 198, vagyis kérdésenként 66 aláírás gyűlt össze.

– Fontosnak tartom a kezdeményezést – mondta Paplukács Sándor. – Abban bízom, hogy a népszavazás eredményeképpen megváltozik a kormány véleménye, eltörlik a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, ez nagy könnyebbség lenne a szegényebb embereknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt az ingyenes jogsegélyszolgálat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Befejezte a vásárhelyi jogsegély-szolgálati munkáját Sajtos László, aki 1999-től… Tovább olvasom