Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Aláírásokat gyűjtenek a népkerti állomásért

Hódmezővásárhely - Hamarosan aláírásokat gyűjtenek a népkerti vasútállomás megmentése érdekében Vásárhelyen. Az önkormányzat támogatja a civil kezdeményezést, lévén, hogy az állomás a város szimbolikus épülete.
Egy hónapja írtunk az egykor ékszerdoboznak számító vásárhelyi népkerti vasútállomásról, siralmas állapotáról. Akkor megkeresésünkre a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságától azt a választ kaptuk, hogy a „Népkert állomás rekonstrukciója – forráshiány miatt – nem szerepel a közeljövő tervei között". A napi karbantartást és állagmegóvási munkálatokat elvégzi a vasúttársaság, amely nem zárkózik el attól, hogy az önkormányzatok anyagilag is hozzájáruljanak egy-egy vasútállomás felújításához. Ez persze elsősorban a tulajdonos feladata lenne, de a fent említettek miatt erre nincs lehetősége.

– Olvastam a Délvilágban az erről szóló cikket – mondta Nagy Rébék Ferenc nyugdíjas pedagógus –, több barátommal, ismerősömmel beszélgettünk erről, és úgy döntöttünk, valamit teszünk az ügy érdekében. A népkerti vasútállomás közelében lakunk, sokat utazunk vonattal, innen indulunk és ide érkezünk vissza. Emlékszem, hogy gyermekkoromban milyen szép volt az állomás. Sok tennivaló akadna a bútorok restaurálásától az épület csempézésén át a park rendbehozataláig. Talán ez utóbbival kellene kezdeni az ősszel. Mi munkával segítenénk. Tervezzük, hogy aláírásokat gyűjtünk, és megkeressük a MÁV Zrt. szakembereit, hogy készítsenek három-öt éven belül megvalósítható rekonstrukciós tervet.

– Az önkormányzat maximálisan támogatja a civil kezdeményezést – tudtuk meg Lázár János polgármestertől –, hiszen a népkerti állomás stílusában, jellegében szimbolikus épülete Hódmezővásárhelynek, és a város kapujaként szolgál. Várom a civil kezdeményezést megerősítő aláírásokat. Elhatároztuk, hogy anyagilag is támogatjuk a rekonstrukciót, annak egy részét a város magára vállalja. Ajánlatunkkal rövidesen megkeressük a MÁV-ot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis Zoltán Vásárhely legidősebb fazekasmestere

Hódmezővásárhely - Kis Zoltánnak a nagyapja és az apja is fazekas volt. Vásárhely legidősebb… Tovább olvasom