Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Alapoznak a Hódtóban

Ha a tervezettél később is, de elkezdődött a leendő vásárhelyi ifjúsági és sportcentrum építése a Hódtói városrész Rózsa utcai torkolatának közelében lévő üres területen.
Hozzáláttak a terepmunkához. Fotó: Tésik Attila
A napokban kezdtek hozzá a helyi Építészmester Rt. munkatársai az egykori ifjúsági park helyett létesítendő ifjúsági és sportcentrum építésének. A munkálatoknak még a kezdetén járnak, hiszen eddig az építkezés útjában lévő kisebb-nagyobb fákat vágták ki, és kijelölték a leendő épületek helyét. Most folynak a terep előkészítését szolgáló talajmunkák is.

– Egy kicsit csúszott a közbeszerzési eljárás, ám a tervek szerint a sportcentrum július körül elkészül – mondta lapunknak Fekete Ferenc, az ifjúsági és sportbizottság elnöke.

Mint emlékezetes, több lakossági fórumon is elmondhatták véleményüket a leendő centrumról a városrészben élők. A tervek szerint a Hódtó Rózsa utca felőli részén lévő, jelenleg üres területen egy 550-600 négyzetméteres közösségi ház épül, ahol helyet kap a Hódtói Olvasókör is. Száz négyzetméteresnél nagyobb termek készülnek, a hozzájuk tartozó öltözőkkel, két, kispályás labdarúgásra is alkalmas műfüves, illetve streetballpályával. A közösségi ház képes lesz kiszolgálni a vendégeket akkor is, ha mindegyik pályát egyszerre kívánják használni.

Az ifjúsági és sportcentrumhoz tartozik egy, az uniós előírásoknak is megfelelő parkoló, melyet a Rózsa és a Tóalj utca felől lehet majd megközelíteni, azaz, nem lesz kijárata a Liszt Ferenc utcára. A létesítmény körülbelül százmillió

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arab kórházat építtetne Mindszenten Abdul Rahim

A katari emírtől kérne segítséget egy magánkórház építéséhez a mindszenti Abdul Rahim. A palesztin… Tovább olvasom