Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Alig sportolnak a hódmezővásárhelyi testnevelők

Az iskolai sportlétesítmények fele van megfelelő állapotban Vásárhelyen – áll a város sportéletéről készült beszámolóban. Felújításra szorulnak a sulik szabadtéri pályái, s új tornaterem kellene a Tarjáni, a Kalmár-, valamint a Kozmutza-iskolának. Elhangzott az is, városvezetők gyakrabban látogathatnák a sportrendezvényeket.
A vásárhelyi stadionban elkelne egy műfüves pálya. Fotó: Tésik Attila
Hatvanmillió forint jutott idén a sportélet támogatására Vásárhelyen. Más megyei jogú városokkal összehasonlítva ez kevésnek tűnik, miután egyes településeken 80-100 milliót fordítanak erre a célra, derült ki a minapi közgyűlésre összeállított előterjesztésből. Az anyagot készítő Elek András, a városi sportpáholy vezetője kiemelte, hogy a húsz önkormányzati fenntartású iskolában tanító testnevelők közel fele nem sportol semmit, azaz csak „leadja" az órákat. Csak minden második iskolai sportlétesítménynek megfelelő az állapota. A Tarjáni Általános Iskolának, a Kalmár Zsigmond-, valamint a Kozmutza Flóra-iskolának viszont új tornaterem kellene, s fel kellene újítani valamennyi oktatási intézmény szabadtéri pályáját.

Mint arról már beszámoltunk, a Gregus és az Eötvös szakközépiskola közös udvarán a tervek szerint egy sportcsarnokot építenek, amelyet a két oktatási intézmény diákjai mellett a vásárhelyi sportolni vágyók is használhatnának. A mintegy 725 millió forintos beruházás árát a kivitelező hitelezné, a város és az állam pedig 15 éven keresztül törlesztené. Ezzel kapcsolatban Elek András megjegyezte, hogy a létesítményben jó lenne kialakítani esetleg teke-, illetve bowlingpályát, amely a befektetőnek hasznot hozna, s bővülne a tömegsport kínálata is.

A városi sportlétesítmények közül talán a legrosszabb állapotban a stadion van. Bár nemrég megkezdődött a felújítása, azonban Elek András szerint nagyon fontos lenne, ha pályázati segítséggel műfüves pályát alakítanának ki, illetve megoldanák a pályák világítását. A beszámoló készítője egyébként úgy vélte, a város vezetőinek több sporteseményen kellene megjelenniük. Hasonlóan vélekedett erről Fekete Ferenc települési képviselő, a sportbizottság elnöke is, aki szerint jogos a kritika. A közgyűlés egyébként azzal fogadta el a beszámolót, hogy ötéves sportkoncepciót készítenek, melyben a fejlesztési és anyagi lehetőségek is helyet kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem szélesítik tovább jövőre a 47-es főutat

Várhatóan 2006-ban sem jut pénz a 47-es főút négysávosítására – tudtuk meg tegnap a Gazdasági… Tovább olvasom