Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Alkotmánybírósághoz fordul Weszely Tamás

A Fidelitas makói szervezetének korábbi elnöke, a pártból azóta kizárt Weszely Tamás ezúttal magánemberként politizál: beadványokat fogalmaz a makói kórház érdekében. Hamarosan bíróságon támadja meg az intézmény ágyszámcsökkentéséről rendelkező határozatot, az Alkotmánybíróságtól pedig a kórháztörvény megsemmisítését fogja kérni.
Weszely Tamás a kórház épülete előtt tartott sajtótájékoztatót – ezúttal magánemberként, hiszen a makói közélet ismert alakja már nem elnöke, sőt még csak nem is tagja a Fidelitasnak. A vásárhelyi polgármesteri hivatalban irodavezetőként dolgozó makói szakember azért fordult a nyilvánossághoz, hogy elmondja: jogi úton igyekszik elérni a makói kórház ágyszámcsökkentésének visszavonását. Érintett állampolgárként egyrészt bíróságon fogja megtámadni a csökkentést elrendelő közigazgatási határozatot – mint megírtuk, az intézményben a korábbi 237 helyett csak 136 aktív ágy maradt – , de az Alkotmánybírósághoz is fordul, kérve a kórháztörvény megsemmisítését. Mint lapunknak elmondta, a két iratot – jogászokkal konzultálva – maga fogja megfogalmazni és beadni a napokban. Az ügyben másokkal nem beszélt még.

Weszely Tamás azért tette mindezt, mert tudomása szerint sem a városvezetés, sem az ellenzék nem tette meg, pedig a változások nyomán a makóiaknak rosszabb lesz; utazniuk kell eddig helyben igénybe vett kezelésekért, ráadásul sokkal többet kell várniuk, mert azokban az intézményekben sem nőtt a kapacitás, ahová átirányították őket. Komolyan bízik abban, hogy beadványait nem fogalmazza meg hiába.


A megye is bírósághoz fordul

Martonosi György, a Fidesz Makó térségi szervezetének elnöke, megyei képviselő a hírrel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a Fidesz a kórházak átalakításával kapcsolatos rendelkezéseket nem helyi szinten támadja meg, erről országosan egyeztetnek. Az intézményt fenntartó megyei önkormányzat egyébként ugyancsak bírósághoz fordul az ügyben. Baráth Lajos, a makói kórház főigazgatója nem kívánt reagálni a sajtótájékoztatón elhangzottakra. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová gurultak adóink egy százalékai?

Kutya, macska, gyerek, iskola, egészség, sport: a vásárhelyiek adakozókedvét ezek a fogalmak… Tovább olvasom